9.4 / 10Klantbeoordelingen

Colosan EcoStyle 45ml

(2) Beoordelingen

 • Brede werking op gehele spijsvertering
 • Stimuleert de lever- en galwerking
 • Biologische stoffen

33,95

0 in voorraad
Helaas niet meer leverbaar
Kies Inhoud:
Staffel:
23.56% Korting
32.40% Korting
Voor bestellingen onder de €99,00 rekenen wij verzendkosten
Thuiswinkel Awards Meervoudig winnaar Thuiswinkelawards
Thuiswinkel Waarborg
Echte klantenbeoordelingen 9.4 / 10
 • Gratis verzending vanaf € 99,- in NL & BE
 • 30 dagen bedenktijd: gratis retourneren
 • Gratis achteraf betalen met Klarna
 • Voor 15u besteld, morgen in huis (ma-vrij)
 • Bestelling afhalen bij een DHL Parcelshop in de buurt
Productnummer: 101471

Colosan EcoStyle 45ml

De darmolie Colosan is een direct werkend hulpmiddel bij (acute) koliek (ook in de nabehandeling van zandkoliek), gasophoping in de darmen en verstoppingen. Colosan gaat verkrampingen tegen in het maag- en darmkanaal, stopt extreme gistingsprocessen, remt ziektekiemen en stimuleert de lever- en galwerking. Colosan hoort in het medicijnkastje van elke paardenbezitter te staan als snelle hulp bij bijvoorbeeld plotseling optredende koliek.

Colosan is effectief bij tympanie (oplopen van de pens) en verbetert de mestconsistentie bij varkens. De natuurlijke oliën in Colosan hebben een brede werking op de gehele spijsvertering.

Colosan werkt direct ontkrampend en pijnstillend en lost volgens de vaste gebruikers 80% van de koliekgevallen binnen een uur volledig op. Maar ook als u uw paard even niet vertrouwd, maar u vindt het nog te vroeg om de dierenarts te bellen, is Colosan het ideale geneesmiddel om zelf oraal toe te dienen. De vaste gebruikers van Colosan raken bij koliek niet meer in paniek, maar passen direct Colosan toe en beoordelen vervolgens of het nog noodzakelijk is om de dierenarts te bellen. Uiteraard adviseren wij bij koliek nooit om een risico te nemen door te laat de dierenarts te bellen. Met Colosan bent u niet machteloos, maar kunt u in ieder geval zelf al een geneesmiddel toedienen tussen het moment van constateren en aankomst van de dierenarts. De geneesmiddelen van de dierenarts kunnen probleemloos in combinatie met Colosan worden toegepast.

Colosan heeft inmiddels veel vaste gebruikers. Zij hebben ervaren dat veelal al na 20 minuten na toediening via de mond een zichtbaar effect is bij koliek. De kramp verdwijnt, de neiging tot liggen en rollen neemt af en vaak is de koliek binnen een uur verdwenen. Een nabehandeling met Colosan of een preventief gebruik bij wisseling van rantsoen, waarbij de kans op koliek groter is, wordt in de praktijk veel toegepast met een prima resultaat.

Meer over Tympanie

Tympanie, beter bekend als "oplopen van de pens" komt veelal bij kalveren voor. De hoeveelheid gas in de pens is abnormaal toegenomen door schuimvorming of door vrij gekomen gas in de pens. Sommige voedermiddelen, zoals luzerne en klaver, geven gemakkelijk aanleiding tt schuimvorming in de pens door een verstoorde pens fermentatie. Het gevormde gas, dat normaal door de pens inhoud opstijgt en zich boven in de pens verenigt, blijft in de pens inhoud zitten. De reflex waardoor het gas moet ontsnappen via de slokdarm vindt niet plaats. Bij tympanie stopen de dieren met eten. De linkerflank of de hele buik nemen in omvang toe. In een later stadium hebben ze koliek, zweten ze, de ademhaling wordt oppervlakkig en de polsfrequentie loopt sterk op.

Tympanie kan ook ontstaan door een verstopte slokdarm als gevolg van een prop of stuk voer. Die in de slokdarm blijft steken. Bij een verstopte slokdarm slikt het dier vaak, de beweging van de slokdarm zijn duidelijk zichtbaar in het halsgebied. Soms slaan de dieren met de kop heen en weer.

Gebruiksaanwijzing Colosan

Direct en onverdund oraal toedienen bij voorkeur via de zijkant in de mond op de tong gieten. Colosan wordt graag opgenomen, eventueel om de 2 uur herhalen. Let op: lauw water ter beschikking stellen.

 • Onderhuids injecteren maximaal 10-20ml
 • Oraal: 50-100ml

Wachttijden voor melk en vlees

 • melk: geen
 • vlees: geen

Colosan bevat de volgende samenstelling

Alle benoemde stoffen zijn 100% biologisch.

 • lijnzaadolie
 • chinese kaneelolie
 • anijsolie
 • karwijolie
 • venkelolie
 • kamille-olie

CBG MEB

Lees meer Lees minder

Specificaties Colosan EcoStyle 45ml

Doeldieren: Geit, Paard, Rund, Schaap, Varken
Gmp+: Nee
Indicatie: Darmophopingen, Darmproblemen, Koliek
Kanalisering: VRIJ
Maat: 45ml
Productsoort: Koliekmiddel
Toedieningsvorm: Oraal - in de bek ingeven

Productbeoordelingen Colosan EcoStyle 45ml

Colosan EcoStyle 100ml

Fantastisch product Gebruikt bij een lam dat nadat het hersteld was van diarree zonder bijkomende klachten achteraf toch duidelijk felle buikpijn kreeg : vaak uitrekken gaan liggen veel winden etc. Tweemaal Colosan toegediend en binnen de twee dagen was ze helemaal hersteld. Het is goed om niet bij de minste klacht meteen de dierenarts te moeten bellen. Nu kan je zelf iets ondernemen en vervolgens oordelen of een dierenartsinterventie nog nodig is. Prima

Volledige omschrijving Minder beschrijving

Greet

September 22, 2011 07:27

Colosan EcoStyle 100ml

Als mangehouder met een bestand van 42 paarden hebben wij ondanks afgestemde gecontroleerde voeding regelmatig te maken met paarden met Koliek verschijnselen.Wij hebben dit middel nu bij ons een antal malen gebruikt op paarden met koliek verschijnselen en de werking was binnen een uur positief.Uiteraard zal het niet geschikt zijn voor alle vormen van koliek bijv. verdraaiingen van de darm maar dit middel is nu vast op onze medicijnplank en bij koliek verschijnselen die langer dan 12 uur duren word het direkt toegediend.Het is ten zeerste aan te bevelen om op de plank te hebben.

Volledige omschrijving Minder beschrijving

Ponderosa Equestrian Center

October 26, 2010 12:01

Toegevoegd aan winkelwagen

 • Kies Inhoud: 45ml