9.4 / 10Klantbeoordelingen

Schriklint

Schriklint wordt het meest gebruikt bij afrasteringen voor paarden. Dit omdat dit beter zichtbaar is voor het paard. Zo worden de grenzen van de weid…
Lees meer

Schriklint wordt het meest gebruikt bij afrasteringen voor paarden. Dit omdat dit beter zichtbaar is voor het paard. Zo worden de grenzen van de weide goed aangegeven.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van lint voor je weideafrastering?

Belangrijkste voordelen om te kiezen voor een lintafrastering zijn het elektrische geleidingsvermogen, de mechanische vastheid en speciaal voor paarden de zichtbaarheid. Schriklint is er in diverse breedtes. Zo kan smal lint gemakkelijk opgerold worden. Smal lint is heel licht en heeft een hoge flexibiliteit. Voor breed lint wordt vaak gekozen voor de optimale zichtbaarheid voor permanente afrastering. Een nadeel van schriklint is dat het best windgevoelig is.

Tips voor de aanschaf van schrikdraad lint

Bij de keuze voor een afrasteringslint is het belangrijk te kijken hoeveel geleiders het draad heeft en wat voor geleiders dit dan zijn. Een schriklint kan RVS (Roest Vrij Stalen) of koperen geleiders hebben. Voor korte afrasteringen wordt vaak een lint gebruikt met alleen RVS geleiders. Voor langere afrasteringen kan het ook een combinatie van deze twee zijn.

Schriklint met RVS draden

De meest gebruikte lint voor korte afrasteringen is een combinatie van nylon met roestvrijstalen draden. Deze draden zijn met elkaar verweven. Het lint heeft kleine uitsparingen zodat de wind er toch nog een klein beetje doorheen kan komen. De RVS-draden in het lint geleiden de spanning.

Schrikdraadlint met koperen geleiders

Voor langere afrasteringen wordt er vaak voor lint gekozen waarin koper is verweven. Koper is wellicht de beste geleider van spanning. Een nadeel van koper is dat het normaal gesproken gevoelig is voor oxidatie. Daarom is koper dat wordt gebruikt voor de linten vaak vertind. Hierdoor gaan ze langer mee. Een afrasteringskoord met koperen geleiders is de beste keuze wanneer je schrikdraadlint zoekt voor een wat langere weideafrastering.

Nylon schrikdraadlint met zowel koperen als RVS draden

Door voor een lint met een combinatie beide geleiders te kiezen worden beide voordelen gecombineerd. Zo worden een lange houdbaarheid en het beste geleidingsvermogen samengevoegd.

Schriklint van goede kwaliteit met meerdere rvs geleiders in de breedtes 12mm, 20mm en 40mm verkrijgbaar, op rollen van 200 of 400 meter.