Agrilaser

 

vanaf € 297,00

Productnaam

Prijs

Aantal

Agrilaser Lite

€ 297,00 Excl. BTW: € 245,45
Nog 50+ in voorraad

Agrilaser Handheld 100

€ 779,00 Excl. BTW: € 643,80
Nog 100+ in voorraad
Winnaar thuiswinkelawards 2015 & 2016

Agrilaser®

De Agrilaser is een geluidloos en draagbaar apparaat voor het verjagen van vogels en ander dieren. Door geavanceerde optische technologie straalt de Agrilaser een groene laserstraal uit met een constante diameter over een grote afstand. In samenwerking met wetenschappers is de Agrilaser ontwikkeld tot het ultieme middel voor het verjagen van vogels en andere dieren in agrarisch gebied.

De Agrilasers zijn er in 2 soorten: Het instapmodel Agrilaser Lite en het grotere model Agrilaser Handheld

Agrilaser Lite

De Agrilaser® Lite verjaagt vogels en andere dieren tijdens een lichtsterkte van 10.000 Lux, wat overeen komt met bewolkt weer. Dieren zien de groene laserstraal als een gevaar dat hen wil raken en vliegen weg. In tegenstelling tot conventionele verjagingsmethoden zullen vogels hier niet aan wennen. De vogels zullen het gebied vervolgens als onveilig beschouwen en er niet meer terugkeren.

 • Agrilaser Lite maakt gebruik van groene lasertechnologie met het enorme bereik van meer dan 1.000 meter.
 • In tegenstelling tot conventionele verjagingsmethodes zullen vogels niet gewend raken aan de Agrilaser.
 • De Agrilaser is het effectiefst tijdens zonsopgang, zonsondergang en bewolkt, regenachtig of mistig weer.

De Agrilaser® Lite wordt met batterijen en oplader geleverd in een stevige opbergbox zodat de Agrilaser goed beschermd is en makkelijk vervoerd kan worden.

Eigenschappen Agrilaser Lite

 • Bereik: 1000 meter bij donker weer
 • Laserklasse: 2M (voldoet aan NEN EN 60825-1-2007)
 • Kleur Laserstraal: Groen
 • Levensduur Laser: 5000 uur
 • Energiebron: 1x CR123
 • Werkspanning: 3.6 VDC - 9 VDC
 • Energieverbruik: 2w
 • Batterijduur 2,5 uur

  Inhoud Agrilaser® Lite
 • inclusief 1x oplaadbare batterij
 • Batterijlader
 • Lenskap
 • Robuuste opbergkoffer

  Maten
 • Afmetingen 195 x 25mm
 • Gewicht: 180gram
 • Wordt geleverd in een stevige koffer inclusief batterijen en lader. 

Agrilaser Handheld

De Agrilaser® Handheld verjaagt vogels en andere dieren tijdens een lichtsterkte van 20.000 Lux, wat overeen komt met daglicht. Dieren zien de groene laserstraal als een gevaar dat hen wil raken en vliegen weg. In tegenstelling tot conventionele verjagingsmethoden zullen vogels hier niet aan wennen. De vogels zullen het gebied vervolgens als onveilig beschouwen en er niet meer terugkeren.

 • Agrilaser Handheld maakt gebruik van groene lasertechnologie met het enorme bereik van meer dan 2.000 meter.
 • In tegenstelling tot conventionele verjagingsmethodes zullen vogels niet gewend raken aan de Agrilaser.
 • De Agrilaser is het effectiefst tijdens zonsopgang, zonsondergang en bewolkt, regenachtig of mistig weer.
 • Met behulp van het vizier kunt u de Agrilaser Handheld nauwkeurig richten voordat u de laserstraal activeert. Dit verhoogt de effectiviteit en veiligheid.

De Agrilaser wordt geleverd in een hoge kwaliteit draagkoffer zodat de Agrilaser goed beschermd is en makkelijk vervoerd kan worden.

De battery pack wordt standaard meegeleverd maar is ook bij te bestellen en bestaat uit twee stuks oplaadbare Agrilaser accu’s en een bijbehorende krachtige lader.

Eigenschappen Agrilaser Handheld

 • Bereik: 2000 meter bij donker weer
 • Laserklasse: 2M (voldoet aan NEN EN 60825-1-2007)
 • Kleur Laserstraal: Groen
 • Levensduur Laser: 5000 uur
 • Energiebron: 2x C Batterij (LR14) en 1X CR2032 batterij voor vizier)
 • Werkspanning: 3 VDC - 3,6 VDC
 • Energieverbruik: 4w
 • Batterijduur 2,5 uur

  Inhoud Agrilaser® Handheld
 • inclusief 2x C batterij (LR14) plus batterij voor vizier (optioneel een set oplaadbare batterijen en lader bij te bestellen.
 • Batterijlader
 • Lenskap
 • Robuuste opbergkoffer

  Maten
 • Afmetingen 424 x 66 x 83mm
 • Gewicht: 760gram
 • Wordt geleverd in een stevige koffer inclusief batterijen.

Effectief bereik van de Agrilaser

Het bereik van de Agrilaser is sterk afhankelijk van de weesafhankelijkheden. Hoe donkerder het weer hoe verder de straal komt. Bekijk hieronder de tabellen.

Bereik Agrilaser Lite
Bereik Agrilaser Lite

Bereik Agrilaser Handheld

Bereik Agrilaser Handheld

 Veelgestelde vragen over vogels verjagen met laser

Welke vogels zijn te verjagen met de Agrilaser®?
De Agrilaser heeft de benodigde keurmerken en certificaten om in Europa verkocht te mogen worden en veilig te gebruiken. Er bestaan wel regels en voorschriften die afschrikken van bepaalde (beschermde) diersoorten verbieden. Controleer altijd de lokale wetgeving voor het gebruik van de Agrilaser®.

Mag ik alle vogelsoorten verjagen?
De Agrilaser heeft de benodigde keurmerken en certificaten om in Europa verkocht te mogen worden en veilig te gebruiken. Er bestaan wel regels en voorschriften die afschrikken van bepaalde (beschermde) diersoorten verbieden. Controleer altijd de lokale wetgeving voor het gebruik van de Agrilaser®.

Wennen vogels aan de Agrilaser®?
Nee, vogels wennen niet aan de Agrilaser. Vogels zien de groene laserstraal als een fysiek object dat hen wil raken. Het enige alternatief om niet geraakt te worden is wegvliegen. Dit is een zelfde reflex wanneer vogels wegvliegen omdat een auto nadert. De Agrilaser® doet een beroep op het overlevingsinstinct van de vogel. In tegenstelling tot conventionele verjagingsmethoden zullen vogels hier niet aan wennen en dus altijd wegvliegen.
 
Hoe lang blijven de vogels weg?
Dit is van veel factoren afhankelijk en we kunnen hierover geen garanties geven. Uit de praktijk weten we, dat na systematisch gebruik van ongeveer vier dagen, de vogels het gebied waar de Agrilaser® wordt gebruikt als onveilig beschouwen en niet terugkeren. Het is echter altijd mogelijk dat een nieuwe groep vogels komen die nooit zijn verjaagd door de Agrilaser®.

Reageert (pluim)vee op de Agrilaser®?
Nee, paarden, koeien, schapen en pluimvee negeren de laserstraal.

Is de Agrilaser® veilig?
De Agrilaser® is ontwikkeld met veiligheid in gedachte en is getest en gekeurd door de TUV in Duitsland. De laserstraal is een laser klasse 2M laserstraal die vogels of mensen niet schaad. Gebruik de Agrilaser® volgens de veiligheidsvoorschriften zoals in de handleiding staat genoteerd.
 
Wat is het bereik van de Agrilaser®?
De laserstraal kan dier verjagen op een afstand van 2000 meter bij weersomstandigheden van 15.000 Lux, wat gelijk staat aan bewolking of schemering.

Wat is de levensduur van de batterij?
De Agrilaser® kan twee uur achter elkaar gebruikt worden wanneer de batterijen vol zijn. Houd er rekening mee dat de kwaliteit van de batterijen deze duur beïnvloeden. In de praktijk wordt de Agrilaser® niet continu gebruikt voor twee uur en worden de batterijen wekelijks vervangen.

Hoe is de Agrilaser® te gebruiken?
Zorg ervoor dat voordat u de Agrilaser® aanzet, deze op de grond wijst en de laserstraal niet kan reflecteren op glanzende voorwerpen. Zet de Agrilaser® aan door op de blauwe knop te drukken en richt de laser tot ongeveer twee meter voor je op de grond. Zorg ervoor dat er geen reflecterende objecten, voertuigen, gebouwen of mensen zijn tussen u en de vogels. Beweeg de laserpunt langzaam over de grond naar de vogels. De Agrilaser® mag niet worden gebruikt als een pistool, d.w.z. mikken en schieten. De Agrilaser® is het meest effectief tijdens zonsopgang en zonsondergang en bij bewolkt, regenachtig of mistig weer.

Heldere weersomstandigheden: zorg ervoor dat u de zon voor u en de vogels hebben de zon achter hen. Anders zullen de vogels het laserlicht niet merken vanwege de felle zon.

Regen: zorg dat de Agrilaser®, en de lens in het bijzonder, niet nat worden door de regen. Na gebruik, afnemen van eventuele regendruppels met een droge doek.

Zit er garantie op de Agrilaser®?

De Agrilaser® heeft een garantietermijn van 12 maanden na de datum van aankoop. In geval van vervanging, zal de garantieperiode van het oorspronkelijke product geldig blijven.

Garantievoorwaarden
De garantie is geldig als de Agrilaser® wordt gebruikt volgens de instructies van de handleiding en voor het doel waarvoor het is ontworpen. De garantie is geldig wanneer een geldige bon wordt getoond met de datum van aankoop, de naam van de dealer en de productnaam. De garantie is ongeldig wanneer:
- Waterschade of schade door vallen of stoten is gevonden.
- Het serienummer is verwijderd.
- Eventuele reparaties zijn uitgevoerd door onbevoegd personeel.
- Eventuele gebreken voorgedaan als gevolg van verkeerd gebruik of gebruik in omgevingen die niet voorgeschreven zijn.
- Het defect te wijten is aan normale slijtage van vervangbare onderdelen, zoals batterijen.

Advies nodig?

Bij vragen over een product staan wij u graag persoonlijk te woord!

Bel 0222 761770 voor onze klantenservice, of stuur een bericht via:
men
Productbeoordelingen Agrilaser

Ben heel tevreden erover

hij werkt uitstekend en mijn vogel probleem is zo goed als opgelost.

Datum: 18 augustus 2016 Door: Nico

kwaliteitsapparaat

werkt prima, een verademing om ganzen te verjagen.

Datum: 16 december 2014 Door: zeeuwse boer

doet waarvoor is aangekocht.

Werkt uitstekend.

Datum: 16 december 2014 Door: HSV

Specificaties Agrilaser

 • Artikelnummeragrilaser
Product vragen

Vraag:

Werkt de laser ook om duiven van gebouwen te verjagen ? Vraag gesteld door: Peter Bakker op 29 sep. 2016 21:17:00

Antwoord:

De laser werkt uitstekend tegen duiven, maar ook tegen andere vogels. Door met de Laser gericht te schijnen op het hoofd van de vogels krijgen ze de vervelende laser schittering in de ogen waardoor ze van schrik weg vliegen. Wanneer je ze consequent weg jaagt zullen ze op ten duur weg blijven en hebben ze een andere plek gevonden.

Antwoord gegeven door: Willem-Johan Bakker (Admin) op 30 sep. 2016 08:32:00