Andis UltraEdge AGCB super 2 speed Brushless hondentondeuse

 • Voor alle vachtsoorten
 • Scheert op: 2 snelheden
 • Zonder koolborstels
 

vanaf 209,-

Productnaam

Prijs

Aantal

Andis UltraEdge AGCB Super 2 speed Brushless Blue

272,- 219,- Excl. BTW: 180,99
Nog 10+ in voorraad

Andis UltraEdge AGCB Super 2 speed Brushless Bordeaux

272,- 219,- Excl. BTW: 180,99
Nog 100+ in voorraad

Andis UltraEdge AGCB Super 2 speed Brushless Zwart

272,- 209,- Excl. BTW: 172,73
Nog 10+ in voorraad

Beste verkochte hondentondeuse wereldwijd

De vacht van een hond maakt een groot deel uit van de algehele gezondheid. Een goede conditie van de vacht laat een hond stralen en bovendien voelt hij zich dan ook lekkerder. Uiteraard kunt u naar een hondentrimsalon gaan, maar er zitten een hoop voordelen aan het zelf trimmen van de hond. Zo versterkt het bijvoorbeeld de band tussen u en uw hond. Daarnaast scheelt het aanzienlijk in uw portemonnee!

Met de Andis UltraEdge AGCB super 2 speed scheer je moeiteloos elk soort hond. Door zijn krachtige koolborstelloze motor van 35 watt en twee standen is hij krachtig genoeg voor het trimmen en toiletteren van alle vachten (mits de juiste scheerkop wordt gebruikt). Met zijn geringe gewicht van 299 gram en een dunne ergonomische behuizing ligt hij lekker in de hand.

Ervaringstips? Lees ons blog over ‘Hoe trim ik mijn hond zelf?’ en de ‘Do’s en Don`ts voor het trimmen van je hond’.

De Andis komt moeiteloos door de vacht heen. Handig lang snoer! Zeker aan te raden!

Klein verschil tussen de zwarte en bordeaux rode AGCB

 • Allereerst zijn de machines eigenlijk nagenoeg identiek behalve dat ze er bij de zwarte voor hebben gekozen om deze op andere snelheden te laten werken
 • 2 Snelheden Bordeaux rode en blauwe: Stand 1: 3000 / Stand 2: 3800 snijbewegingen per minuut
 • 2 Snelheden Zwarte: Stand 1: 2300 / Stand 2: 3400 snijbewegingen per minuut
 • Meegeleverde scheerkop is voor beide machines gelijk: Ceramic Edge nummer 10
 • Motor is voor beide machines gelijk: Koolborstelloze rotatiemotor met zelfde power
 • Behalve de kleur is de rest allemaal identiek

Andis AGCB Brushless, een hondentondeuse zonder koolborstels.

De AGCB super 2 speed van Andis beschikt over een zeer moderne rotatie motor, anders dan oudere motoren is deze machine koolborstelloos. Hierdoor is de motor geheel onderhoudsvrij en heeft deze geen slijtage onderhevige onderdelen meer. Hierdoor is de motor altijd constant en blijft hij zijn kracht houden.

Wat is de Andis AGCB Super 2 Speed Ultra Edge?

De Andis AGCB Super 2 Speed Ultra Edge is al jarenlang het paradepaardje van Andis. Een professionele tondeuse voor het scheren van dieren met name geschikt voor honden en behoort tot de absolute top in hondentondeuses wereldwijd. Met de Andis AGCB Super 2 Speed Ultra Edge scheert u moeiteloos elk soort hond. Door zijn krachtige rotatiemotor van 35 watt en twee standen is hij zeer geschikt voor het trimmen en toiletteren van zelfs de meest viltige- en zware vachten. Met zijn geringe gewicht van 350 gram en een dunne behuizing ligt hij lekker in de hand.

Is de Andis AGCB Super 2 Speed Ultra Edge geschikt voor mij?

Wilt u niet langer geld uitgeven aan een trimsalon? Of vindt uw hond het een beetje te spannend om door iemand anders getrimd te worden? Er kunnen verschillende redenen zijn om te besluiten uw hond zelf te scheren. De Andis AGCB Super 2 Speed Ultra Edge kan uw oplossing zijn. U bezit dan namelijk een tondeuse die weinig geluid maakt en weinig trilling heeft, wel zo prettig voor uw hond. De tondeuse scheert eenvoudig en snel door de meest complexe vachten heen. Ook als u een hond heeft met een dikke viltige vacht.

Het beginnen met trimmen was spannend, maar het ging geweldig! Wat een top apparaat!

De voordelen van de Andis AGCB Super 2 Speed Ultra Edge

 • Geen luchtkoeling, dus geen haren in het gezicht
 • Onderhoudsvrij, de inwendige delen behoeven geen olie of vet
 • Sterke 35 watt rotatiemotor zonder koolborstels (Geen slijtage, minder onderhoudsgevoelig)
 • Beschikt over een Snap-On verwisselbaar scheerkoppensysteem. Alle verwisselbare scheerkoppen voor model AGCB, Oster A-5, Wahl etc. zijn onderling verwisselbaar
 • wordt geleverd met een Andis CeramicEdge scheerkop nummer 10 1.5mm. Het keramische bovenmes blijft ongeveer tot 5 keer langer scherp dan de normale scheerkoppen. Ook worden scheerkoppen met een keramisch bovenmes minder snel warm (mits goed gesmeerd). Scheerkop nummer 10 is de enige scheerkop waar opzetkammen op passen
 • Wordt geleverd in een kartonnen doos inclusief tube olie en NL gebruiksaanwijzing
 • 1 jaar garantie
 • Bij Macrovet vandaag voor 15.00 besteld = vandaag verstuurd

Hoe gemakkelijk werkt de Andis AGCB Super 2 Speed Ultra Edge?

De Andis AGCB Super 2 Speed Ultra Edge is zeer gebruiksvriendelijk. De machine heeft een 2 standen schakelaar. Bij stand 1 (3400 snijbewegingen) is hij lekker stil en bij stand 2 (4400 snijbewegingen) komt hij zelfs door de zwaarste vachten heen. Standaard scheer je in de langzame stand. Zodra het even moeilijker gaat schakel je over naar de turbo stand. In de langzame stand blijven de messen lekker koel. In de turbo stand kan de temperatuur wel wat oplopen. Bekijk het onderstaande filmpje voor een uitgebreide uitleg.

Hoe zit het met de scheerkoppen en opzetkammen van de Andis AGCB Super 2 Speed Ultra Edge?

Heeft u een hond met een makkelijke vacht welke makkelijk is te kammen met een fijn getande kam en geen vilt of klitten heeft, dan kunt u waarschijnlijk uit de voeten met de standaard scheerkop. Dit is een Andis UltraEdge scheerkop nummer 10 1.6mm en wordt standaard meegeleverd. Bij de AGCB wordt de CeramicEdge nummer 10 meegeleverd

Deze scheerkop is veelzijdig en wordt gebruikt voor al het toiletteerwerk zoals het toiletteren van het hoofd, uitscheren van de oren, liezen etc. Scheerkop nummer 10 is als enige kop geschikt voor gebruik met plastic of metalen opzetkammen.

U kunt eventueel een setje opzetkammen bij bestellen voor de juiste scheerhoogte. Tevens kunt u kiezen uit alle scheerkoppen van de Andis AGCB Super 2 Speed.

Wat een professioneel toestel, krachtig en heel stil! Heel gebruiksvriendelijk!

Mijn hond heeft een zware dikke vacht, hoe ga ik daarmee om?

Zelfs wanneer uw hond een zware dikke vacht heeft (bijv. Labradoodle), een vervilte vacht of eentje vol met klitten, dan kunt u goed uit de voeten met de Andis AGCB Super 2 Speed Ultra Edge. De hondentondeuse komt met gemak door de moeilijkste vachten heen.

Heeft uw hond een enorm dikke vacht? Dan kunt u het beste een extra scheerkop voor de zware vachten bij de tondeuse aanschaffen. Zo hebben de SkipTooth scheerkoppen van Andis en Oster verspringende tanden (lange en korte) waardoor deze makkelijker door de vacht kammen.

Wanneer een vacht enorm vervilt is (dichte vaste ondervacht) kunt u hem het beste de eerste keer helemaal kort scheren. Met de nummer 10 scheer je dan onder de viltlaag door. De hond wordt dan wel erg kort, maar bij extreme vilt is dit de enige mogelijkheid. Daarna kun je de vacht beter gaan onderhouden en met regelmaat gaan scheren met een scheerkop die het beste bij de vacht past.

Alle scheerkoppen hebben een eigen nummer, hoe hoger het nummer hoe korter de kop scheert. De scheerhoogte van de betreffende scheerkop staan er bij vermeld. Bijvoorbeeld de scheerkop nummer 4 welke scheert op 9.5mm.

De uiteindelijke scheerlengte varieert van de scheerrichting. Scheer je tegen de haargroei in dan til je elk haartje omhoog en wordt deze exact op de aangegeven milimeters afgeschoren. Maar scheer je met de haargroei mee dan wordt het uiteindelijke resultaat een stuk langer omdat je de haren niet op tilt. Door met de haargroei mee te scheren krijg je een hele mooie egale vacht. Je kunt de millimeters die op de scheerkop staan ongeveer keer 2 doen, dat is dan de uiteindelijke scheerlengte als je met de haargroei mee scheert. Bijvoorbeeld scheerkop nummer 5 scheert tegen de haargroei in op 6.3mm en met de haargroei mee blijft er ongeveer 12mm vacht staan.

Wordt de Andis AGCB Super 2 Speed Ultra Edge heel warm/heet

Nee is het korte antwoord op deze vraag. Maar alleen nee als antwoord is wel erg kort door de bocht. Het heeft gewoon te maken met het juiste gebruik van de tondeuse. En dan maakt het niet uit welk merk of welk type. Tondeusemessen maken enorme snelheden en er staat best wel een beetje druk op tussen het boven- en ondermesje. Door deze hoge snelheden en de veerdruk ontstaat er warmte door de enorme wrijving. Door de meegeleverde tube olie goed te gebruiken, zowel voor als ongeveer om de vijf minuten tijdens het scheren valt de warmte enorm mee, worden de haartjes goed afgevoerd en blijven de messen langer scherp. Scheren op de langzame stand scheelt ook enorm in de warmte productie.

Meer weten over het onderhoud van de messen lees dan onze blog: "Help mijn tondeuse messen worden heet"

Ben heel blij dat ik voor deze ben gegaan. Perfecte tondeuse!

Uw hond zelf trimmen kan spannend zijn, Macrovet helpt u graag

Bij Macrovet weten we maar al te goed dat het spannend kan zijn om uw hond te scheren. Wij hebben verschillende blogs geschreven die u kunnen helpen uw hond op de juiste manier te trimmen, Klik dan hier, want wij willen u graag helpen.

Mocht er iets met uw tondeuse zijn, dan hebben wij een eigen technische dienst voor reparaties en onderhoud. Alle onderdelen van de door ons verkochte machines hebben wij in voorraad. Ook garantie gevallen lossen wij zelf op. De machine hoeft hiervoor niet terug naar de fabrikant.

Andis AGCB Super 2 speed brushless hondentondeuse

Kies de kleur die het beste bij je past

De Andis AGCB super 2 speed in de kleur bordeaux is de originele versie waar het succes allemaal mee begon. Dit is in Amerika al jarenlang de meest gebruikte machine in de professionele trimsalons. Deze machine is tevens onze best verkochte machine. Andis is slim geweest door deze machine in allerlei verschillende kleuren op de markt te brengen. Voor iedereen wat wils. Om nog een klein beetje onderscheid te maken in de originele en de nieuwe kleurtjes hebben ze wel de opdruk iets aangepast naar Ultra Edge, maar het is dezelfde machine.

LET OP In Nederland wordt ook een andere tondeuse met de opdruk AGC 2 aangeboden. Dit is echter niet dezelfde, dit is een sterk verouderd model met een minder krachtige motor. Dit is ook niet een koolborstelloze motor. De zwarte AGC 2 speed die wij in het assortiment hebben is qua techniek gelijk aan de Andis Ultra Edge super 2 speed. Alleen hebben ze er bij de zwarte voor gekozen om de motor elektronisch geregeld op twee andere snelheden te laten scheren.

Als toetje nog enkele basic scheertips

 • Scheer altijd met de haargroei mee, dit geeft het mooiste resultaat en is prettiger voor de hond. Wanneer u tegen de haargroei in gaat scheren trekt u meer aan de haren, dit is niet prettig voor de hond en de kans op huidirritatie is groot.
 • Voordat u gaat scheren is het belangrijk dat u controleert of het bovenmesje van de scheerkop niet vastgeplakt zit aan het ondermes. Wanneer de machine al een tijdje stil staat is de kans groot dat de messen aan elkaar gaan plakken door ingedroogde olie. Hierdoor kan de motor doorbranden.
 • Zorg voor voldoende smering van de messen. Het scheerkopje bevat 2 metalen delen die razendsnel heen en weer bewegen. Dit vormt wrijving en slijtage. Zorg daarom voor goede smering door voor en met regelmaat tijdens het scheren een paar druppeltjes scheerolie op de messen te doen. Door de messen goed te smeren blijven ze langer scherp en worden ze minder warm.
 • Wanneer u merkt dat een scheerkop op ten duur minder gaat knippen is deze waarschijnlijk bot. U dient dan een nieuw kop aan te schaffen of de scheerkop te laten slijpen. Wij kunnen de scheerkop voor u slijpen zodat deze weer een tijdje mee kan.
 • Goed onderhoud is belangrijk voor een lange levensduur. Maak de machine altijd schoon en vet de messen goed in zodat deze niet kunnen gaan roesten. Berg hem op in de doos/koffer op een droge plaats. 

10 redenen waarom je de Andis UltraEdge AGCB super 2 speed bij Macrovet zou kopen

 • Macrovet is al ruim 40 jaar de specialist op het gebied van scheermachines en hondentondeuses.

  MacroVet is een echt familiebedrijf. Macrovet is zelf is ontstaan in 2008 als aftakking uit het bijna 50 jaar oude familiebedrijf (groothandel). Samen staan we sterk en hebben we rechtstreekse contacten en importeren we rechtstreeks van de fabrikanten.

 • Eerlijke en scherpe prijzen, geen addertjes onder het gras.

  We kijken niet al te veel naar onze conculega's maar zorgen we zorgen er wel voor dat onze prijzen scherp zijn, en daarbovenop geven we ook nog eens een stukje meerwaarde door het delen van onze kennis en het geven van hele goede service.

 • Een eigen technische dienst voor reparaties en onderhoud.

  Bij ons stopt het niet met het verkopen van producten. We zorgen er ook voor dat je geen zorgen hoeft te maken als er ooit wat met je aankoop is. We beschikken over een uitgebreide werkplaats met professioneel gereedschap en meetapparatuur. En daarbovenop hebben wij Jan. Jan is onze monteur, geen probleem of defect gaat hij uit de weg en zorgt er voor dat je snel weer aan de slag kunt. Alle onderdelen houd jan overzichtelijk op voorraad in zijn zeer geordende onderdelen magazijn.

 • Alle onderdelen van de door ons verkochte machines in voorraad.

  Van alle merken die wij verkopen houden we ook alle onderdelen in voorraad. Hierdoor kunnen we alle machines zelf repareren en onderhouden zonder lange wachttijden.

 • Garantie gevallen lossen wij zelf op. De machine hoeft hiervoor niet terug naar de fabrikant.

  Vaak zie je dat bij een garantiegeval een product terug moet naar een fabrikant. Niet bij ons, wij lossen garantiegevallen zelf op zodat je daar geen zorgen over hebt. Eventuele garantie claims bij een fabrikant zijn ons probleem, en dat lossen wij achter wel op.

 • Wij staan 100% achter de kwaliteit van de door ons verkochte machines.

  Alle machines in ons assortiment zijn door ons uitvoerig getest en bekeken. Voordat we iets aanbieden halen we ze eerst helemaal uit elkaar om de kwaliteit en duurzaamheid te beoordelen. Zo zorgen wij ervoor dat we voor 100% achter de kwaliteit van ons aanbod kunnen staan.

 • Uitsluitend topmerken, geen Chinese namaak.

  De merken die wij voeren komen van gerenommeerde fabrikanten die al tientallen jaren gespecialiseerd zijn in het maken van producten voor de beste vachtverzorging. Stuk voor stuk fabrikanten met hoge kwaliteitseisen en allemaal even innovatief. Geen namaak of goedkope Chinese productie.

 • Uitsluitend topmerken, geen Chinese namaak.

  De merken die wij voeren komen van gerenommeerde fabrikanten die al tientallen jaren gespecialiseerd zijn in het maken van producten voor de beste vachtverzorging. Stuk voor stuk fabrikanten met hoge kwaliteitseisen en allemaal even innovatief. Geen namaak of goedkope Chinese productie.

 • Vandaag besteld voor 15:00 uur = vandaag verstuurd.

  s'Middags om 16.00 komt de vervoerder alle bestellingen van die dag ophalen. Wij doen elke dag weer ons uiterste best om alle bestellingen mee te geven. Daarom geven wij de garantie dat bestellingen voor 15.00 nog de zelfde dag weg gaan. We zijn een klein gespecialiseerd bedrijf, helaas niet groot genoeg voor sameday of tot s' avonds 23.59 bestellen en de volgende dag geleverd.

 • Groot aanbod van reserve scheermessen en tondeusekopjes en aanverwante accessoires.

  Van alle merken verkopen we ook bijpassende accesoires zoals scheermessen, tondeuse kopjes, opzetkammen, onderhoudsmiddelen en meer. Vraag gerust om advies wat voor jou het meest geschikt is.

 • Altijd bereikbaar voor een goed en eerlijk advies als u er niet uitkomt.

  Wij zijn trots op onze producten en onze kennis en staan daarom ook graag voor u klaar om u te helpen wanneer het u uitkomt. Tijdens kantoortijden kunt u ons altijd bellen of even gezellig chatten. Buiten onze werktijden zijn we goed bereikbaar via de mail, welke weer beantwoord wordt zodra we weer aan het werk zijn.

Dit is DE hondentondeuse voor jouw hond

Bespaar op de trimsalon en kies voor deze Andis AGCB Brushless hondentondeuse! Deze tondeuse is krachtig, licht, stil en vereist weinig onderhoud. Kortom prettig voor jou en je hond. Met de juiste scheermessen scheert hij gemakkelijk door de meest complexe vachten heen.

Advies nodig?

Bij vragen over een product staan wij u graag persoonlijk te woord!

Bel 0222 761770 voor onze klantenservice, of stuur een bericht via:
men
Productbeoordelingen Andis UltraEdge AGCB super 2 speed Brushless hondentondeuse

Sterk en solide apparaat

Een fijn in de hand liggend en sterk apparaat wat moeiteloos scheert. Enige minpunt vind ik is dat het blad vrij snel erg warm wordt. Let er dus goed op dat je je hond niet bezeert. Tijdig koelen met een cooling spray.

Datum: 16 augustus 2022 Door: Jula

Sterk en solide apparaat

Een fijn in de hand liggend en sterk apparaat wat moeiteloos scheert. Enige minpunt vind ik is dat het blad vrij snel erg warm wordt. Let er dus goed op dat je je hond niet bezeert. Tijdig koelen met een cooling spray.

Datum: 16 augustus 2022 Door: Jula

Goede tondeuse

Super fijne tondeuse. Komt goed door de vacht van onze Spaanse waterhond in combinatie met de skiptooth scheerkop.
Echt het geld waard.
En wij vinden met snoer geen probleem.

Datum: 15 juli 2022 Door: Renate

Specificaties Andis UltraEdge AGCB super 2 speed Brushless hondentondeuse

 • SorteerScheren
 • ArtikelnummerAGC2
 • Afmeting1.000
 • FabrikantAndis USA
 • MerkAndis
 • SoortAndis UltraEdge AGCB super 2 speed Brushless hondentondeuse
 • Geschikt voorHonden, Grote Honden, Katten
 • Soort vacht scherenLichtte vachten, Zware vachten, Vervilte vachten, Licht toiletteer werk, Paard toiletteren
 • Geschikt voorLichte vachten - Zware vachten- Vervilte vachten - Licht toiletteer werk - Paard toiletteren
 • VoedingsbronLichtnet
 • Soort gebruikerProfessioneel
 • Voltage230 volt
 • WattageKoolborsteloze motor van 35 Watt
 • Maximale scheertijdContinu
 • Laadtijd accuNVT
 • Gewicht300 gram
 • Lengte18,11 cm
 • Geluidsniveau 1-52,5
 • Beveiligd tegen overbelastingJa intern
 • Aantal luchtfiltersMotor is geheel afgesloten
 • Aantal snijbewegingenBordeaux rode: Lage snelheid 3000 per minuut - hoge snelheid 3800 per minuut - Zwarte Lage snelheid 2300 per minuut - hoge snelheid 3400 per minuut
 • Snijhoogte instelbaarNee, alleen door gebruik te maken van andere kopjes
 • Messen combinaties mogelijkKeuze uit verschillende scheerkoppen
 • Opzetkammen gebruikenDeze passen op de standaard scheerkop 10, die bij deze tondeuse zit
 • Type scheerbladenVerwisselbaar kopje doormiddel van snelwisselsysteem
 • Balans en gebruiksgemakGoed
 • Aan / Uit schakelaarSchuifschakelaar bovenop met de duim gemakkelijk te bedienen
 • Inhoud van leveringScheerkop Nummer 10 1,5mm - Flesje olie - Gebruiksaanwijzing
 • Type messen meegeleverdScheerkop 10, welke scheert op 1,5mm
 • Lengte snoer3.00 meter
 • Optioneel bij te bestellenAndis opzetkammen - Andis blade care - Oster cool tube - extra scheerkoppen
 • GarantieStandaard 1 jaar fabrieksgarantie
 • Garantie uitzonderingenKabelbreuk, Messenslijtage
 • KeurmerkenCE Keurmerk