Blog berichten

10 producten om altijd in huis te hebben

Geschreven op 28 september 2015 / Categorie: Algemeen

Naast het runnen van ons bedrijf Macrovet.nl, run ik ook het huishouden van ons huis met tuin en ben daarbij de moeder van 2 lieve jongens van 4 en 2,5 jaar. Door de jaren heen merk je dat je vooral handige dingen in huis wilt hebben die het huishouden allemaal wat makkelijker maken. Graag wil ik deze producten, die handig zijn om huis te hebben, met jullie delen.

Ik heb eindelijk werkhandschoenen ontdekt die goed aansluiten bij mijn dunne, lange vingers. Naast dat ik ze in de tuin gebruik om planten in de aarde te doen, gebruik ik ze ook bij andere `vieze` buitenklussen. Hoe deze tuinhandschoenen heten? Werkhandschoen Active-Grip.

Als ik het toch hebben over in de tuin aan het werk; Vaak blijft er nog wat potgrond of tuinaarde over in zo`n grote plastic zak. Wat ik dan erg handig vind is om het restje potgrond in een voerton te doen, door de deksel blijft het dicht en heb je niet ergens een zak geopend liggen.

Onlangs ging ik bonbons met mijn zoon maken met van die voorgevormde bonbons malen. Eerst een laag chocolade en daarna de vulling. Ik gebruikte hiervoor een wegwerpspuit 30ml. Erg makkelijk, elke keer spuit je er maar een heel klein beetje in.

Bij mij lagen altijd alle harken, bezems en schoffels altijd ergens onhandig in een hoek weggezet. Nu heb ik een Vero Ophangsysteem opgehangen en hangt alles keurig in de garage op hoogte.

Soms heb je zo`n huishoudproduct waar je alle kanten mee op kan. Dat is eigenlijk deze grijze schaal. Normaal wordt deze bak gebruikt als voerschaal voor dierenvoer. Ik gebruik deze in huis voor van alles: met water; snoepjes happen als kinderspelletje, afwasteil, bak om kleine spulletjes even in te bewaren.

Soms heb je van die klusjes die maar heel af en toe voorkomen zoals verven van een muur of een meubelstuk. Ik gebruik dan wegwerphandschoenen die na eenmalig gebruik in de prullenbak belanden.

In de (na)zomer bij een aantal warme dagen krijg ik vaak last van vliegen rond mijn gft vuilnisbak. Ik hang dan een Redtop Viegenval op en in no-time ben ik verlost van die vervelende vliegen.

Een ander ideaal ongediertebestrijdingsproduct tegen vliegen is de spray Sprigone tegen vliegen insecten. Deze heb ik altijd in mijn berging liggen tijdens het voorjaar en in de zomer, zo voor het pakken als het nodig is.

Voor spinnen ben ik niet bang, maar muizen in huis vind ik echt verschrikkelijk. Je kunt ze niet zomaar oppakken en ik denk dan altijd als ik er 1 zie wat moet ik zo snel doen??? Bij ons op boven op de zolder en achter het laagwand heb ik altijd een muizenvoerdoos staan. In deze voerdoos zit een ingebouwde muizenval. Ik smeer, nee laat ik eerlijk zijn mijn man, smeert altijd een beetje pindakaas aan de buitenkant om de muizen te lokken die op een ongewenste plek in ons huis bivakkeren. Ik check regelmatig de vallen en zie makkelijk als er een muis in zit als het gele palletje niet meer naar boven toe staat.

Na een mooie herfst en zachte winter breekt het voorjaar weer aan waarin we weer langzaam meer naar buiten gaan. In die tijd gaan alle tuinmeubels en tuinpotten weer naar buiten. Vaak zitten deze producten onder het stof met spinnenrag, aarde en zand. Ik gebruik dan een Vikan afwasborstel groot om alles makkelijk schoon te borstelen.

Ik hoop ook jullie het huishouden een beetje makkelijker en luchtiger te maken met deze hulpmiddelen!

Marloes van der Sar

Marloes van der Sar