Blog berichten

Aankooplijst puppy producten

Geschreven op 25 maart 2014 / Categorie: Alles over dieren

Puppy aanschaffen?

Alle voor- en nadelen opgeteld en jullie hebben dan toch gekozen om een nieuw lid in de familie binnen te halen. Ten eerste gefeliciteerd met jullie nieuwe aanwinst, een puppy! Natuurlijk is het ontzettend leuk om zo`n lieverd in huis te hebben maar het is wel handig om alvast wat belangrijke hondenspullen in huis te halen voordat jullie puppy zijn thuis voor het eerst ziet.

Om het jullie gemakkelijk te maken hebben wij op een rijtje gezet welke hondenbenodigdheden u kunt aan schaffen:
Bench
Jonge honden zijn heel speels. Omdat ze `s nachts veelal alleen zijn en je liever niet wilt dat de pup alles kapot maakt in de kamer kan een bench in huis handig zijn. Ook geeft een bench ze even de rust die ze nodig hebben. Er zijn speciale benchkussens te koop voor een zachte ondergrond.

Hondenmand
Een fijne hondenmand waar je puppy zijn eigen plekje heeft. Uiteraard hoort hier een lekker zacht hondenkussen bij.

Puppyren
Om de puppy alvast aan buiten te laten wennen.

Voerbak
Degelijke melamine of roestvrijstalen eet- en drinkbakje voor de jonge hond. Puppy`s zijn heel enthousiast en speels dus een voerbakje die goed blijft staan op de grond is wel te adviseren.

Puppy Trainingsmatten
Ideaal bij het zindelijk maken. Voordelen trainingsmat: super absorberend, neutraliseert sterke urinelucht, bevat een geurstof die ervoor zorgt dat puppy extra snel zindelijke wordt.

Speelgoed
Een puppy is speels en vindt het leuk om te ravotten. Een leuk puppyspeeltje pas hier goed bij.

Snacks
Naast de dagelijkse voeding is een hondensnack/snoepje af en toe een aangename versnapering voor uw puppy. Naast tussendoortje ook als beloningssnoepje te gebruiken indien u dit wilt inzetten.

Halsband
Een verstelbare halsband is handig omdat deze met de pup meegroeit.

Transportbox
Voor het vervoeren van uw puppy is een speciale hondentransportbox erg handig om thuis te hebben klaar staan.

Verzorgingsproducten
Om uw pup na een (onverwachtse) speelbui buiten lekker schoon te maken is het makkelijk om puppyshampoo in huis te hebben. Tijdens het wassen even borstelen met een puppy borstel om vuil en losse haren van de vacht oppervlakte te verwijderen . De puppy kan zo langzaamaan wennen aan het borstelen.

Vlooien en teken tegengaan
Bij puppy`s moet u ook al letten op vlooien/teken als ze ouder dan 2 maanden zijn. Let op dat u de juiste verpakking speciaal voor puppy`s kiest. Het merk Frontline heeft in het assortiment bijvoorbeeld Frontline Puppy Pack.

Ontwormen
Bij een leeftijd vanaf 2 weken kan een pup al ontwormt worden. Een goede ontworming in het eerste jaar van de pup is heel belangrijk om het afweersysteem niet te onderdrukken.

Bij Macrovet kunt u terecht voor al uw hondenspullen.

Marloes van der Sar

Marloes van der Sar