Blog berichten

Alternatieven voor Storm BB en Makiblok muizen- en rattengif

Geschreven op 19 september 2018 / Categorie: Algemeen, Info over ongediertebestrijding

Vanwege Europese-wetgeving mogen onze Storm BB en het Makiblok sinds maart 2018 niet meer verkocht worden. Dit is erg vervelend. Deze twee soorten muizengif  stonden bekend om hun effectiviteit. Veel mensen waren vooral tevreden over de blauwe blokken / donuts Storm BB muizengif. Nu deze soorten gif niet meer verkocht mogen worden betekent het niet dat er geen muizen meer zijn. Integendeel. Muizen en ratten vieren hoogtij!

 

Welke alternatieven zijn er voor Storm BB en het Makiblok

Dat StormBB en Makiblok uit het assortiment gaan betekent niet dat je de strijd tegen muizen en ratten hoeft op te geven. Er zijn nog veel alternatieven voor het bestrijden van ratten- en muizen toegestaan. Zelfs de beste vervanger Nora Pasta is na deze week niet meer te verkrijgen.

Ratten- en muizengif

De alternatieven voor het StormBB en het Makiblock zijn het gemakkelijkst te vinden in ander muizen- en rattengif. Deze hebben procentueel minder werkzame stof dan eerder rat of muis bestrijdengenoemden. Of worden voor particulier gebruik alleen nog maar kant en klaar geleverd (inclusief voerdoosjes). Maar kunnen nog steeds heel goed gebruikt worden voor het bestrijden van de plaagbeestjes.

Goede alternatieven muizen- en rattengif zijn:

Het voordeel van gif is dat je meerdere knaagdieren tegelijkertijd kunt bestrijden. Nadeel is echter dat je niet weet waar je de muizen terug zult vinden. Ook mag je gif niet buiten gebruiken, dit doordat er doorvergiftiging kan voorkomen. Ook voor binnen gebruik is het belangrijk dat je het gif in lokdoosjes plaatst. Dit ter bescherming van kinderen en huisdieren. Maar ook omdat muizen en ratten het dan zonder dat ze gestoord worden kunnen eten.

Muizenklem

In tegenstelling tot muizengif kunnen muizenvallen zowel buiten als binnen gebruikt worden. Ook weet je waar je de beestjes kunt vinden wanneer ze dood zijn. Namelijk in de val. Echter wanneer een val geklapt is moet hij wel weer opnieuw op scherp worden gezet. Daarom moeten ze regelmatig worden gecontroleerd.

Vaak wordt er als tegenargument tegen vallen gebruikt dat ook andere dieren of kinderen in de val kunnen komen. De oplossing daarvoor zijn muizenvallen in een voerdoos. Pindakaas is in dit geval de beste lokstof.

Elektrische muizenvallen

Met een elektrische muizenval wordt de muis alleen gedood door een elektrische schok. De muis wordt dan niet ‘geplet’. Daarom is dit een iets hygiënischere oplossing. Daarbij zijn er ook muizenvallen op elektriciteit die meerdere muizen kunnen doden. Hierdoor hoef je minder vaak te controleren. Elektrische muizenvallen zijn afgesloten waardoor kinderen en huisdieren er lastig bij kunnen komen.

Nadeel van elektrische muizenvallen is dat ze duurder zijn. Voor alle soorten vallen of gif geldt namelijk hoe meer je plaatst des de groter de vangkans.

Volautomatische ratten en muizenval voor buiten gebruik

De Goodnature A24 automatische ratten- en muizenval is een revolutie in ongediertebestrijding!

 

De Goodnature ™ A24 automatische ratten- en muizenval is een revolutie in humane knaagdiercontrole. Geen gif en volledig veilig. De uitstekende techniek en het robuuste ontwerp maken het de perfecte muizen – en rattenval voor binnen of buiten uw huis of bedrijf. De A24-val doodt automatisch maximaal 24 ratten of muizen met slechts één CO2-patroon. De installatie is kinderlijk eenvoudig en snel. Voorzien van een bio-lokmiddel speciaal geformuleerd voor een hoge aantrekkingskracht op ratten en muizen.

De voordelen van de Goodnature automatische ratten en muizenval

    • De meest humane manier om ratten en muizen te bestrijden. Eenmaal in de val zijn ze binnen een fractie van een seconde dood.
    • Geen gif, maar wel een speciaal voor ratten en muizen geformuleerde lokstof met grote aantrekkingskracht.
    • Vangt tot 24 ratten of muizen automatisch achter elkaar.
    • Veilig voor andere dieren, mensen en kinderen.

Diervriendelijke muizenval

Er is ook een diervriendelijk alternatief. Met een vangkooi kan de muis levend gevangen worden. Vervolgens kun je hem uitzetten. Het beestje gaat dus niet dood. Het uitzetten kan het best zo’n kilometer vanaf je huis in de natuur. Als je dit dichterbij doet zal de muis zeker de weg terug weer vinden.

 

Stephan Wegman

Stephan Wegman