Blog berichten

Begin NU met vogels verjagen!

Geschreven op 8 maart 2019 / Categorie: Algemeen, Info over ongediertebestrijding, Tips

De lente hangt in de lucht. De lammetjes lopen weer buiten en veel vogels zijn teruggekeerd naar ons land. Deze vogels gaan nu op zoek naar een plek om hun nest te gaan bouwen. Vaak kiezen de gevleugelde vrienden voor de plek waar ze zijn geboren of waar ze voorgaand jaar ook een nest hebben gehad.vogeloverlast-tegen-gaan

Waarom komen vogels vaak op dezelfde plek terug?

Geef de vogels eens ongelijk dat ze vaak naar dezelfde plek terugkeren. Ze weten dat ze er veilig zijn en dat er genoeg voedsel in de nabije omgeving is.
Niks mis mee zou je zeggen. Maar het is geen pretje als je jaar op jaar overlast hebt van de ontlasting van de vogels en het lawaai wat ze maken.

Begin daarom nu met het verjagen van de vogels!

Wanneer de vogels een nest hebben gebouwd ben je te laat. Je mag van de wet namelijk geen vogelnesten verplaatsen of verwijderen. Ook mag je de vogels op dat moment niet proberen te verjagen. Dit omdat inheemse vogels in Nederland beschermt zijn.
Naast dat vogels officieel niet tijdens het broedseizoen verjaagd mogen worden laten de beestjes zich tijdens deze periode ook niet verjagen. Logisch, want zeg nou zelf, jij zou er ook alles aan doen om je kroost te beschermen. Dat doen vogels ook.
Wacht dus niet tot te laat is en begin nu al met het preventief verjagen van de vogels.

Hoe kun je vogels preventief verjagen?

Het is sowieso belangrijk dat alle oude nesten verwijderd zijn. Sommige vogels vinden het namelijk heel makkelijk op het oude nest terug te keren. Verder is het verstandig om maatregelen te treffen in de omgeving van de plek waar je weer overlast verwacht.

Er zijn verschillende manieren om vogels te verjagen. Om de vogels preventief te verjagen kun je voor wat grotere oppervlakten kiezen voor bijvoorbeeld een vogelverjagende roofvogelvlieger. Maar ook lasers kunnen ervoor zorgen dat er geen vogels op je dak of op je land komen.

Vogels uit je tuin of van het balkon verjagen.

Op kleinere oppervlakten zoals een tuin of een balkon kun je het best voor een bewegende verschrikkers kiezen. Zoals de Winged Eagle en de Hawk Eye. Zitten de vogels bij jouw graag op de balkonrand of bouwen ze hun nesten onder je dakrand kies dan voor de BirdGo Gelcups.

Kortom om vogeloverlast te voorkomen is het slim om voor het broedseizoen te beginnen met verjagen.

 

Willem-Johan | Macrovet

Willem-Johan | Macrovet