Blog berichten

Belangrijke hondenspullen in huis halen

Geschreven op 9 mei 2014 / Categorie: Diergezondheid

Naast het kopen van de basis hondenbenodigdheden voor thuis zoals een hondenmand, hondenbench, hondenvoerbak, hondenhalsband met riem en misschien zelfs een hondentondeuse zijn er helaas soms ook andere producten nodig. Want naast de mens kan ook de hond soms extra verzorging en middelen nodig hebben om beter te worden. Ik zet voor u speciaal de omschrijving van een probleem plus de oplossing op een rij.

Vlooien en teken bestrijden

Wist u dat een vlo zich liever nestelt bij een hond of kat dan bij de mens?
Last van vlooien in huis en u vermoedt dat de bron uw hond is?
Bij het voorkomen van vlooien bij de hond kunt u gebruik maken een vlooienband of vlooien anti conceptie tabletten geven. U zult in elk geval een product moeten gebruiken om vlooien te bestrijden.
Heeft u hond al vlooien en wilt u er zo snel mogelijk vanaf? Dan kunt u kiezen uit verschillende soorten vlooienbestrijdingsmiddelen: vlooiendruppels, poeder, shampoo, tabletten, spray. De keuze is aan u waar u het liefst mee wilt werken.

U aait uw hond lekker door zijn vacht en voelt iets hards, een teek, wat nu?
Trek de teek er nooit met eigen hand uit! Dit kan alleen op de juiste manier door het gebruik van een hulpmiddel. Dit zijn tekenverwijderaars zoals pincet, tick key, tekenkaart of tekentang of maak gebruik van een spuitmiddel zoals Beaphar Tick Away.

Wormen hond

Door structureel een ontwormingsmiddel te geven wordt voorkomen dat de hond wormen krijgt. Als de hond eenmaal wormen heeft dan kan ie heel erg ziek worden en dat wil je als trotse hondenbezitter natuurlijk niet. Ook hier geldt je echt medicijnen moet gebruiken om het zowel te voorkomen of ter bestrijding van wormen. Ontwormingsmiddelen bestaan er in tablet- of pastavorm.

Voor bovenstaande problemen geldt dat het altijd handig is om deze producten altijd in huis te hebben. Zodra uw hond last krijgt, kunt u meteen het juiste diergeneesmiddel toedienen.

In een andere blog vertellen wij over veelvoorkomende problemen in het gezicht van uw trouwe viervoeter.

Macrovet.nl is de specialist op het gebied van online hondenspullen kopen.

Marloes van der Sar

Marloes van der Sar