Blog berichten

Bescherm je tuin tegen kattenpoep

Geschreven op 3 april 2018 / Categorie: Algemeen

Katten en poezen zijn lieve beesten maar kunnen knap hinderlijk zijn als ze hun behoefte producten tegen kattenoverlast in de tuinkomen doen in jouw tuin. Helemaal nu je net weer lekker in je tuin bezig wilt zijn is kattenpoep iets wat je niet tegen wilt komen. 
Ook na het tuinieren kunnen katten je tuin extra terroriseren. Want waar losse grond ligt is het erg aanlokkelijk voor katten. En losse grond is vaak onontkoombaar wanneer je net getuinierd hebt.   
Katten willen namelijk hun behoefte het liefst begraven dus doen ze dat in de losse aarde of zand. De kans is dus groter wanneer je een geschoffelde tuin hebt. Katten vinden ook een pas aangelegde tuin fijn voor hun behoefte. 

Oplossingen tegen kattenpoep in de tuin

De eerste tip is eigenlijk al gegeven. Je kunt bijvoorbeeld de beplanting zo kiezen dat de bodem snel begroeid is. Zo kunnen katten geen mooi plekje meer vinden. Maar ook door snoeiafval op de grond neer te leggen verpest je het ideale katten toilet. Er zijn echter

Ideale plek voor kattenpoep Een ideaal kattentoilet (volgens katten)

meer oplossingen:

 

  • Katten verjagen met ultrasoongeluid

Een kat verjagen met ultrasoon geluid kan de oplossing zijn. Dit kan met een apparaat die de viervoeters verjaagd met voor de mens vrijwel onhoorbare geluidsgolven. Dieren zoals katten, honden, konijnen, hazen, ratten en reigers zijn gevoelig voor dit ultrasone geluid en blijven hierdoor op afstand. De apparaten zijn op afstand en beweging. En slaat dan alleen aan als er beweging wordt geconstateerd.

 

  • Plant planten in je tuin met citroengeur

Katten hebben een hekel aan deze geur. Wijnruit (Ruta gravaeolens ) bijvoorbeeld, maar alleen als de plant bloeit lopen ze er in een boog omheen.

Wijnruit verjaagd katten Wijnruit in bloei

 

  • Koffiedik strooien

Koffiedik strooien op plaatsen waar de kat zijn behoefte doet helpt vaak. Maar helaas maar voor een korte periode, regelmatig herhalen is dus noodzakelijk voor de goede werking.

 

  • Hekwerk

In het uiterste geval kun je nog kiezen voor een hekwerk om katten buiten je tuin te houden. Nou ja, meer een extra rand boven je schutting. Deze rand moet onder een hoek van 45 graden worden geplaatst. Bijvoorbeeld van flexibel gaas. Dat wiebelt als een kat er op wil lopen.

Conclusie

Natuurlijk zijn er meerdere manieren om kattenpoep buiten de tuin te houden. Belangrijkste is om de katten geen plek te geven om te poepen. Maar ook een verjager met ultrasoon geluid kan je hiermee helpen. Daarbij helpt dat ook tegen andere ongewenste gasten in je tuin. 

 

Willem-Johan | Macrovet

Willem-Johan | Macrovet