Blog berichten

Bescherm je volkstuin tegen vogels

Geschreven op 12 mei 2020 / Categorie: Info over ongediertebestrijding, Tips

Vogels zijn prachtige beestjes, maar in je volkstuin wil je ze vaak niet zien. Ze eten je pas gezaaide zaden of doen zich tegoed aan de appels in je fruitbomen. Zonde, al je harde werk voor niks. Dat terwijl het verjagen van deze beestjes uit je fruit- en groentetuin eigenlijk heel gemakkelijk is. 

De oplossing tegen vogels in jouw volkstuin: een Bird Scaring Kite

De beste oplossing tegen vogels die jouw volkstuin als lopend buffet zien is de Bird Scaring Kite. Een vogelverjagende vlieger met een korte stok van 4 meter die je tuin vogelvrij houdt.
Deze vlieger werkt beter dan andere vogelverschrikkers. Waar vogels snel wennen aan statische verschrikkers, patrouilleert de Bird Scaring Kite dynamisch over je tuin heen. Hij bewaakt als het ware je tuin. Doordat hij mee beweegt met de wind vliegt hij nooit hetzelfde.

verklaar je volkstuin vogelvrij

Hoe beschermt de Bird Scaring kite vogelverschikker jouw volkstuin?

Geen vogel wil in de buurt van een roofvogel zijn. Stel je voor dat je een vogel bent die even lekker van wat fruit wil smikkelen in een groentetuin. Je hebt je er helemaal op verheugt. De aardbeien en appeltjes zien er heerlijk glanzend uit. Maar dan komt er een roofvogel boven je vliegen waarvoor jij er ook best lekker uitziet. Dan pak je als vogel natuurlijk snel de benen en zoek je een ander plekje om te gaan eten.
Zo werkt het ook met deze roofvogelvlieger. De aanwezigheid van de vlieger zorgt ervoor dat de vogeltjes jouw tuin overslaan.
Doordat de vlieger zelf heel licht is en gecombineerd wordt met een flexibele paal zal hij bij het kleinste zuchtje wind al verjagen. Dus ook 's ochtends wanneer de vogels het meest actief zijn en er vaak minder wind is.

Deze roofvogelvlieger is ook geschikt voor tuinen en balkons

Deze Bird scare Kite is natuurlijk niet alleen geschikt voor volkstuinen, maar kan door zijn formaat ook heel goed gebruikt worden in tuinen en balkons. Wil je een groter gebied beschermen? Dan kan je beter zijn grote broer de Hawk Kite vogelverjagende vlieger kiezen. Deze is in werking hetzelfde maar heeft een groter bereik omdat de stok van de vlieger langer is. Dit is handig voor op bijvoorbeeld appartementencomplexen, bouwplaatsen of jouw bedrijfspand. 

 

 

 

Stephan Wegman

Stephan Wegman