Blog berichten

Bestrijding van wespen

Geschreven op 9 juli 2013 / Categorie: Algemeen, Info over ongediertebestrijding

Veel mensen hebben een hekel aan wespen. Wespen steken zijn pijnlijk en voor mensen die allergisch reageren, kan een steek zelfs dodelijk zijn. Een wespensteek veroorzaakt een toxisch effect, er ontstaat een scherpe, brandende pijn. De huid wordt rood en opgezwollen. In de meeste gevallen neemt de zwelling en de pijn binnen een paar uur af. Wrijf of krab niet aan de plek maar koel de aangedane huid met natte doeken en ijs.

Als iemand door veel wespen tegelijk gestoken wordt ontstaat er een lage bloeddruk, hoofdpijn en kan in shock raken. Bij een steek in de mond of mondholte kan de zwelling ook ernstige gevolgen hebben. Mensen die allergisch zijn reageren heftig op een wespensteek. De zwelling houdt langer aan, er kunnen galbulten ontstaan en een snelle pols en een lage bloeddruk.  Raadpleeg in al deze situaties direct de huisarts.

Bestrijding van wespen

Wespen bestrijden is een gevaarlijke klus. Wij raden aan om een professioneel bedrijf in te huren, besluit u toch zelf het wespennest te bestrijden hebben wij hier een aantal producten voor zoals: sprigone-spray en sprigone-poeder. Spray heeft een directe werking en de poeder geeft een nawerking. Bestrijd de wespen bij voorkeur in de avond dan zijn de wespen minder actief. Versper nooit de uitgang van het wespennest, de wespen zullen net zolang knagen tot ze een nieuwe uitgang gemaakt hebben en zullen dan in grote getallen tegelijk naar buiten komen met alle gevolgen van dien.

Zelf wespen bestrijden? Bekijk hier ons aanbod wespenbestrijding

Willem-Johan | Macrovet

Willem-Johan | Macrovet