Blog berichten

Concurrentie in de klauwblokjes lijm

Geschreven op 22 oktober 2014 / Categorie: Nieuws, Alles over dieren

Sinds een aantal jaar was het de Bovi-Bond die de markt van de blokjes lijm domineerde. Een 2 componenten lijm waarmee je snel een houtenblokje onder de hoef van een koe kon plakken om een hoef met een ontsteking of beschadiging te ontlasten. Het idee is simpel en wordt al 10 tallen jaren toegepast. Wanneer een koe klauwonsteking heeft kan hij moeilijk lopen door de pijn in zijn hoef. Door op de klauw waar geen ontsteking zit een houten blokje te lijmen komt de hoef ongeveer 2 centimeter los van de grond waardoor de klauw waar de ontsteking in zit de grond niet raakt en zo beter de kans krijgt om te genezen.
Bovibond klauwblokjeslijm

Vroeger had je eigenlijk twee fabrikanten die deze markt domineerden. Technovit die gebruik maakte van houten klosjes en Demotec die bekend stond om de groene klauwschoentjes. Beide merken maakte gebruik van een poeder en een verharder welke je met een spateltje moest mixen om zo een lijmsubstantie te maken waarmee je de blokjes of schoentjes kon plakken. Erg omslachtig en een vies plakkerig klusje.

Technovit en Demotec

Een jaar of 20 geleden kwam er al een fabrikant op de markt die een 2-componentenlijm op de markt bracht in ongeveer dezelfde vorm als we nu kennen. Maar de kwaliteit en het gebruiksgemak was niet voor mekaar en het product werd een grote flop. Een jaar of 8 geleden was daar ineens Bovi-Bond op de markt met hetzelfde idee. Een 2-componenten lijm om hoefblokjes te plakken. In eerste instantie was iedereen vrij sceptisch. Het werd het nog maar nauwelijks opgepakt door de gebruiker en handelaar. Ze waren de ervaringen van 20 jaar geleden nog niet vergeten.

Klauwbekappers

Maar toch zijn er destijds een aantal klauwbekappers het gaan gebruiken en tot ieder zijn verbazing werkte het nu wel goed en was de kwaliteit al een stuk beter. Bovi-bond is binnen een aantal jaar uitgegroeid tot marktleider in dit segment en Bovi-bond wordt gebruikt door klauwbekappers, boeren en boerenhulp. De Technovit en Demotec producten werden steeds minder gebruikt. Technovit is nog wel op de markt gekomen met een soortgelijk product de Technovit-2 Bond. Maar helaas wordt deze nog niet erg goed opgepakt door de gebruiker.

Technovit 2-bond

Een geduchte concurrent met voordelen

Maar nu is er toch echt een geduchte concurrent met een goed product. De Bovifix is een nieuwe 2-componentenlijm welke wordt verkocht in verschillende formaten.
Een kleine 25ml verpakking welke handig is voor een boer die af en toe een blokje wil plakken. Maar ook grotere tubes zoals 50ml, 160ml en de 200ml welke allemaal in een doseerpistool gebruikt moeten worden. De nieuwe BoviFix heeft een zeer snelle verwerkingstijd van maar 28 seconden. Het werkt daardoor veel fijner dan de Bovi-Bond of de Technovit. De lijm blijft ook erg goed zitten.

Bovifix

Klauwbekappers stappen massaal over

Voordat Bovifix op de markt kwam is het eerst getest door een aantal grote klauwbekappers. Deze hebben de Bovifix uitvoerig getest en zijn laaiend enthousiast en zijn massaal overgestapt op de bovifix. Sinds kort is de Bovifix beschikbaar voor elke veehouder en bij ons te bestellen. De prijzen van Bovifix liggen scherper dan die van de Bovi-Bond en andere.

Benieuwd? Bekijk het complete overzicht van de bovifix klauwblokjes lijm

Willem-Johan | Macrovet

Willem-Johan | Macrovet