Blog berichten

Nieuw in ons assortiment: Cowboy Magic vachtverzorging

Geschreven op 13 mei 2013 / Categorie: Algemeen, Nieuwe producten, Scheren van paarden

Cowboy Magic Vacht verzorging

Nieuw in ons assortiment: de verzorgingsproducten van Cowboy Magic

De vacht is één van de belangrijkste onderdelen van een paardenlichaam. De vacht houdt de lichaamswarmte vast en beschermt in koude en natte omstandigheden. De lucht tussen de haren zorgt voor isolatie, waardoor de warmte wordt vastgehouden. Een paard verhaart 2 keer per jaar. In de zomer heeft een paard een dunne, gladde zomervacht, in de winter komt hier een dikkere wintervacht voor in de plaats.

De vacht van een paard behoort een beetje vettig te zijn om zijn natuurlijke werking te kunnen volbrengen. Door te veel wassen kan de vetlaag aangetast worden. Let er daarom op dat je een zachte kwaliteit shampoo gebruikt die deze natuurlijke vetlaag niet aantast. Gebruik bijvoorbeeld de Cowboy Magic  Rosewater shampoo. Om na het wassen de beschermende eigenschappen terug te geven aan de vacht gebruik je de Cowboy Magic Rosewater conditioner. Deze hersteld de vochtbalans en maakt deze stof- en vuilafstotend. Wil dat je paard extra glanst gebruik dan op een droge vacht de Cowboy Magic Bodyshine spray voor maximale glans.

Om de staart en manen snel te ontklitten en te laten glanzen zonder dat deze een uitdrogende werking heeft kun je Cowboy Magic Detangler & shine spray gebruiken. Eenvoudig sprayen in de  staart of manen en doorkammen,  Cowboy Magic Detangler & shine spray werkt vuil- en stof afstotend en is heel zuinig in gebruik.

Op witte of licht gekleurde paarden zie je elk vlekje vooral als je witte/licht gekleurde paard graag rolt zal je viervoeter regelmatig hier en daar een mooie groene vlek hebben. Het paard maakt het niks uit maar de ruiter heeft meestal toch liever een mooi schoon paard. Om snel een vlek te verwijderen is er de Cowboy Magic greenspot remover. Eenvoudig op sprayen en met een vochtige spons /doek afvegen. Ideaal op concours of een keuring als de buitentemperatuur het niet toelaat om  het paard te wassen.

Om een wit paard echt wit te krijgen en hardnekkige vlekken te verwijderen is er Cowboy Magic, Shine in,Yellow out. Masseer deze shampoo goed in, laat het inwerken totdat de vacht weer wit is daarna uitspoelen. De vacht zal weer glanzen en bovendien ruikt je paard erg lekker na deze behandeling. Ook geschikt voor andere kleur vacht, zonder alcohol en blekende stoffen.

U kunt alle producten van Cowboy Magic bestellen op Macrovet.nl. Zoals u van ons gewend bent leveren we uit voorraad, vandaag besteld morgen bij u geleverd.

Willem-Johan | Macrovet

Willem-Johan | Macrovet