Blog berichten

Dit moet je weten als je muizenvallen gaat zetten

Geschreven op 8 januari 2019 / Categorie: Algemeen, Info over ongediertebestrijding

Heb je een muis in huis en wil je die gaan bestrijden met muizenvallen dan helpen we je graag met een aantal tips. Met deze tips heb je meer succes. Bedenk je bij het aanschaffen van de muizen val wie er naast de muizen bij de vallen kunnen komen. Heb je kleine kinderen of huisdieren? Kies dan bijvoorbeeld voor voerdozen met ingebouwde klemmen of een SuperCat muizen val. Daar kunnen kinderen of huisdieren niet bij komen.

Waar kan je een muizenval het best zetten?

Plaats de val het liefst langs een wand. Muizen zijn heel schuchtere beestjes. Muizen lopen het liefst langs de muur omdat ze zich beschermd voelen. Ze navigeren ook langs de wanden, ze kunnen namelijk niet zo heel goed zien. De kans dat je een muis in het midden van een ruimte vangt is zodoende vrij klein. Plaats de val zo dat hij dichtklapt naar de muur toe.

Muizensporen

Probeer de vallen te plaatsen op plekken waar je de muis hebt gezien of waar je sporen van de knaagdieren hebt gezien. De looppaden zijn makkelijk te herkennen. Vaak kun je ze bijvoorbeeld herkennen aan vettige sporen van het buiksmeer van de muis of aan de keuteltjes die een muis achter laat. Muizenkeutels lijken een beetje op hagelslag.

Vergroot de slagingskans, zet meerdere muizenvallen

Om de kans op succes te vergroten kun je het best meerdere vallen neer zetten. Het best is het om de valletjes om de 3 tot 5 meter neer te zetten.

Lokstof voor  muizen

Er zijn verschillende soorten lokstof voor muizen. Wij adviseren eigenlijk altijd om pindakaas als lokstof te gebruiken. Smeer een heel klein mespuntje op de val. Zodat ze echt de val moeten betreden. Een andere optie om de muizen te lokken is bijvoorbeeld een lokpasta.

Muizenvallen controleren

Nadeel van de meeste vallen is dat ze regelmatig gecontroleerd moeten worden. Want wanneer een val geklapt is vangt hij geen andere muizen. Hij zal eerst opnieuw ‘scherp’ gezet moeten worden.
Bij een aantal automatische muizenvallen zoals de Goodnature hoeft dit gelukkig niet.
Wil je liever niet de muis aanraken of zien? Kies dan voor een hygiënische muizenval.

Geen muizen in je val?

Na een dag of 3 nog geen muizen in je val? Dan is het misschien niet de juiste plek om de val neer te zetten. Kies een dan een andere plek of ga na of de muis geen andere plek heeft waar hij zijn eten vandaan haalt.

Probeer wanneer je de vallen neerzet andere voedselbronnen te verwijderen of te verplaatsen. Zodat de muizen op zoek moeten gaan naar een andere plek om te eten. Zo vergroot je de kans dat de muizen in je val belanden.

Stephan Wegman

Stephan Wegman