Blog berichten

Een goede rugspuit

Geschreven op 25 augustus 2014 / Categorie: Buitenleven

De rugspuit is een veelgebruikt hulpmiddel voor onkruid bestrijden en het bijhouden van de kanten en het erf. Wij verkopen diverse modellen lage drukspuiten van het merk Volpi Bottoli en Gloria. De rugspuiten worden gemaakt in Italië. Een fabriek welke zich sinds 1931 uitsluitend bezighoudt met het fabriceren van hoogwaardige onkruidspuiten in kunststof of rvs uitvoeringen. Volpi-Bottoli is de beste keus wanneer u van plan bent een professionele rugspuit te kopen met een lange levensduur.

Rugspuiten kunnen gebruikt worden voor onkruid verdelgen of andere activiteiten waarbij kleinschalige verneveling op (lastig bereikbare) plaatsen nodig is. Het is aan te raden om de druk zo constant mogelijk te houden. Zo’n 1,5 á 2 bar is optimaal om effectief te spuiten, dit is bij de luxere rugspuiten af te lezen op de manometer. Bij een hogere druk wordt de nevel fijner en is er dus meer drift en komt het middel niet alleen op de plek waar je het wilt hebben. In elke drukspuit zit een filtertje. Draai hem regelmatig even open en maak het filter schoon. Dat geeft een beter spuitbeeld.

U wilt makkelijk,veilig en snel onkruid verwijderen? Wij verkopen onkruidbestrijdingsmiddelen welke prima met een rugspuit aangebracht kunnen worden, namelijk Genoxone ZX 250ml en Glyfosaat-2 (imex) 800ml 8597 N, vergelijkbaar met Roundup en Luxan Primstar om onkruid te bestrijden op weide en gazons.

Dosering in de rugspuit

Hoe ging het doseren ook al weer in zijn werk? “Ok, ik heb 10 liter water in de rugspuit, hier doe ik 15 ml middel X bij. Ach, de flacon is bijna leeg, hup, het laatste er ook erbij, is die tenminste leeg.” Of: “Het onkruid ziet er zo groot en sterk uit dit jaar, ik doe er nog maar een beetje extra bij.” Herkenbaar?

Pas op voor overdosering van onkruidverdelger, houdt u aan de dosering die op de verpakking van uw onkruidverdelger staat. Door een beetje extra onkruid bestrijdingsmiddel met de rugspuit te sproeien zal het middel niet beter werken, de kans bestaat namelijk dat de bovengrondse delen van het onkruid heel snel verbranden en afsterven, voordat het middel is opgenomen en getransporteerd naar de wortels. Het gevolg is dat de wortels overleven en het onkruid terug groeit!

Stalspuitmiddel

Een rugspuit kunt u ook gebruiken ter bestrijding van vliegen in de verblijfplaatsen van vee. De rugspuit is goed te gebruiken om het stalspuitmiddel te verdelen over de stallen. Maar ook kunt u met een rugspuit uw vee inspuiten met insectenwerende middelen die daarvoor geschikt zijn.

Willem-Johan | Macrovet

Willem-Johan | Macrovet