Blog berichten

Effileerschaar voor honden

Geschreven op 15 augustus 2014 / Categorie: Hondentips, Scheren van honden

Een effileerschaar gebruik je om haar uit te dunnen. Dit kan bij mensenhaar zijn maar ook bij de vacht van een hond. Voor de vacht van honden wordt dit ook wel trimschaar of hondenschaar genoemd. Een schaar om de hondenvacht bij te werken kan `los` gebruikt worden maar kan ook gehanteerd worden nadat de hondenvacht is geschoren met een hondentondeuse. Bij de gevoeligere delen, zoals oren, voeten, oren, poten en snuit, is het advies om een effileerschaar te gebruiken. Ook kan met een schaar de vacht vloeiender gemaakt worden door het nog even kort bij te werken.

Verschil eenzijdige en tweezijdige effileerschaar?

Er bestaan hondenscharen met aan 1 kant van de snijbladen tanden, dit is een eenzijdige schaar. Deze schaar is een coupe- of modelleerschaar. Wordt ook vaak gebruikt bij dikkere vachten. Als je nog vrij onervaren bent met het knippen dan is deze schaar goed te hanteren. Als op beide snijbladen van de schaar tanden zitten, spreek je van een tweezijdige model. Met een dubbelzijdige effileerschaar kun je de vacht uitdunnen en haal je niet al te veel haar weg. Ook oren, hoofd en staart bijknippen. Deze schaar wordt vooral gebruikt door ervaren mensen.

Daarnaast bestaan er hondenscharen die gebogen of recht zijn. Een gebogen schaar is ideaal voor gebieden met hoekingen en bij de staart. De meeste hondenscharen zijn van een hoge kwaliteit harde staalsoort zoals titanium gemaakt.

Op zoek naar een effileerschaar? Bekijk dan het effileerscharen assortiment.

Marloes van der Sar

Marloes van der Sar