Blog berichten

Even voorstellen

Geschreven op 24 oktober 2017 / Categorie: Algemeen

Even voorstellen

Na 3 maanden bij Macrovet te werken is het tijd om me even voor te stellen. Mijn naam is Stephan en werk nu zoals gezegd drie maanden bij Macrovet. Binnen het bedrijf ben ik verantwoordelijk voor de marketing en content (inhoud) van de site. Dezelfde taken als in mijn vorige baan, maar dit is wel een heel andere branche. Voor deze periode bij Macrovet had ik eerlijk gezegd nog niet zo veel ‘feeling’ bij de producten. Ja, ik heb huisdieren (een hond en een kat) maar had deze nog nooit geschoren of iets.

Tijd voor een snelcursus in de productcategorieën en de bijbehorende producten. Want als je de site wilt voorzien van kwalitatieve inhoud moet je natuurlijk wel wat productkennis hebben. Ik stortte me in eerste instantie op het verrijken van de site met hooiruiven. Ondertussen leidde Willem-Johan mij op tot hondentondeuse deskundige. Na een paar weken kon ik zelf al het grootste gedeelte van de vragen betreffende de hondentondeuses beantwoorden. En kan mij inmiddels ook al echt een expert noemen.

Vragen

Het opnemen van de telefoon en beantwoorden van vragen en opmerkingen hoort ook bij mijn taken. Ik krijg hele nuttige vragen, soms moet ik die nog uitzoeken of navragen. Daar doe ik dan weer nieuwe kennis van op.
Zo was toen ik begon, in de zomer, het vliegenseizoen ook vol aan de gang. Dan komen er bijvoorbeeld vragen ‘of een bepaalde vliegenlamp geschikt is voor in de horeca’ of dat ‘een vliegenlamp voldoende is voor een bepaalde ruimte’. Alle vragen zijn heel nuttig. Ik leer er van, maar ik kan ook de site verrijken met informatie die dus klaarblijkelijk soms niet voldoende is. Zo kan de volgende klant deze informatie wel vinden op de site. Vaak plaats ik die bij de producten. Maar soms is het zelfs de moeite waard om er een speciale blog over te schrijven.

Zo krijgen we de laatste tijd veel vragen over muizen en ratten. Deze trekken nu het weer wat kouder en onstuimiger wordt vaak naar binnen in de huizen, net als wij mensen zelf liever binnen zitten. Velen zien de knaagdieren als ongenode gasten en willen deze graag het huis uit hebben. Ik heb hierover nu een aantal blogs op onze site geschreven zodat de mensen dit sneller voor elkaar krijgen. Als je ongedierte in huis hebt wil je zo snel mogelijk een antwoord, zodat je het kunt oplossen. Door het goed op onze site te vermelden bieden wij zo die oplossing.

Komende periode

In de komende periode wil ik de site nog verder verbeteren. Maar daarbij ook bepaalde processen. Zodat de klant nog makkelijker vind wat hij zoekt. Maar ook andere relevante artikelen toevoegen. De klant staat centraal.

Willem-Johan | Macrovet

Willem-Johan | Macrovet