Blog berichten

Het gebruiken van geluid om vogels te verjagen

Geschreven op 21 augustus 2018 / Categorie: Info over ongediertebestrijding, Tips

Vogels kunnen veel overlast veroorzaken. Een van de meest effectieve manieren om van deze overlast af te raken is vogels verjagen met geluid. Deze manier van vogels verjagen is echter alleen aan te raden wanneer je andere mensen er niet mee kunt storen.

Het gehoorbereik van vogels is vergelijkbaar met dat van mensen. Vogels zijn over het algemeen vrij schichtige beestjes. Ze zullen hierdoor door elk hard geluid, wat wij ook als hard ervaren, schrikken. Maar het nadeel is dat ze hier ook in de loop van de tijd aan het geluid gewend raken. Er is een speciale aanpak nodig.

Kanonnenvoer

Er kan bijvoorbeeld gekozen worden om de vliegende beesten te verjagen met een knalapparaat. Deze apparaten laten propaan exploderen in een vuurkamer. Voor de meest effectiviteit moet het zodanig worden ingesteld dat het interval tussen de schoten langer is dan drie minuten. En het liefst onregelmatig.

Vogels verjagen met... geluid van vogels

Iets minder storend voor mensen en misschien nog wel effectiever zijn apparaten die de alarm oproepen van vogels imiteren. Vogels maken twee soorten geluiden die andere vogels afschrikken: een alarm dat waarschuwt dat een roofdier in de buurt is en een schreeuw wanneer ze worden gevangen. Er zijn apparaten die deze oproepen na doen. Deze zijn heel effectief. Maar werken alleen bij vogels van opgenomen soort. 

Vogels verjagen met ultrasoon geluid

Een andere manier om vogels te verjagen door middel van ultrasoongeluid. Dit is een goedkopere oplossing.Het irriteert de zintuigen van de vogels, waardoor ze zich onzeker en ongemakkelijk voelen. Dit geluid kan voorkomen dat de vogels met elkaar communiceren, hierdoor zullen de vogels vertrekken. Ook hier is het belangrijk dat het geluid met willekeurige tussenpozen wordt gemaakt. Dit om gewenning te voorkomen.

Conclusie

Het is belangrijk goed na te gaan of het verjagen van vogels met geluid voor jou de beste oplossing is. Kunnen andere er geen last van hebben? Dan is het wellicht een goede optie om de vogels te verjagen met geluid. Welke manier hangt veel af van de situatie waarin je de vogels wilt verjagen en van je budget. Laat je daarom goed informeren.

 

Willem-Johan | Macrovet

Willem-Johan | Macrovet