Blog berichten

Het vinden van de beste locaties voor je Goodnature val

Geschreven op 4 december 2018 / Categorie: Algemeen, Info over ongediertebestrijding

Er zijn veel succes verhalen over de Goodnature ratten vallen. Al deze succesverhalen beginnen met de Goodnature detectiekaarten. Plekken waar je muizen of ratten hebt gezien zijn namelijk niet perse de plekken waar de knaagdieren het fijn vinden om te eten.

Zie het voor je als je op een fijne zomermiddag langs een aantal terrasjes loopt en iets wilt gaan eten. Dan kies je vaak ook het plekje wat voor jou het meest ideaal is. Bijvoorbeeld uit de wind en een beetje in de schaduw. Bij muizen en ratten werkt het precies zo, waar ze lopen hoeft niet perse de plek te zijn waar ze het ook fijn vinden om te eten. 

Detectiekaarten om een goed plek te vinden voor je Goodnature val.

Het is lastig in te schatten waar muizen en ratten eten. Je kan niet in hun gedachten kijken. Wat je wel kunt doen is het testen van mogelijke plekken waar het ongedierte eet. Dit kan met de Goodnature Detectie kaarten (die ook bij de val geleverd worden).

Plaats de Goodnature kaarten op verschillende plekken waar je overlast ondervind of waar je denkt dat de knaagdieren zich bevinden.

Hoe moet je de detectie kaarten plaatsen?

Je kan de kaarten bevestigen door de detectiekaart dubbel te vouwen.Wanneer je de kaart dubbel vouwt komt er een klein beetje lokstof vrij. Bevestig de kaart met een klein schroefje op vuisthoogte, ongeveer 8 cm boven de grond. Het oranje driehoek moet te zien zijn. Want hieraan ga je zien of het een goede plek is voor je val.
Schroef de kaart door beide gaatjes in de boom. Hij moet goed vastzitten, maar zorg er wel voor dat het niet helemaal plat komt te zitten. Zo zorg je dat de muis zijn mond nog om de kaart kan krijgen en bijtsporen kan achterlaten.

Even Geduld..Bijtsporen

Vervolgens is het tijd om de muizen en ratten even de tijd te geven om aan de kaartjes te wennen er er van te eten.

  • Laat de Goodnature detectie kaarten minimaal drie avonden op hun plaats hangen voordat je analyseert. De beesten zijn vooral 's avonds actief.
  • Wanneer de ratten of muizen op de detectiekaart knagen, zie je de bijtsporen op het detectieoppervlak.
  • Met de voorbeelden kun je analyseren welk knaagdier op jouw detectie kaartjes heeft gekauwd.
  • Vervolgens kun je de Goodnature ™ val installeren op exact dezelfde locaties waar je bijtsporen op de kaartjes hebt gezien.
  • Je hebt nu de beste plaatsen gevonden om jouw Goodnature A24 vallen in te stellen.

 

Willem-Johan | Macrovet

Willem-Johan | Macrovet