Blog berichten

Is het mogelijk diervriendelijk muizen te verjagen?

Geschreven op 7 december 2015 / Categorie: Info over ongediertebestrijding

Wilt u muizen niet doden maar uit huis wegjagen dan kunt u gebruik maken van een levende muizenval of een muizenverjager. Met een diervriendelijke muizenval kunt u met lokstof een muis levend vangen in de kooi en zelf weer buiten in de natuur uitzetten.

U heeft de keuze uit een rechte muizenvangkooi met een of 2 ingangen, een diervriendelijke muizenval in een iglo vorm waar de muis wel in kan maar er niet meer uit kan. Of u kiest voor de grijze kunststof vangkooi van het merk Supercat.

Muizen vangkooi Muizen vangkooi
Supercat levend vangende muizenval Supercat levend vangende muizenval

De muizenverjager werkt met ultrasone geluiden die vervelend aanhoren voor muizen en daardoor verlaten ze uw huis, kelder, schuur etc. Dit is een elektronisch apparaatje dat werkt met ultrasone geluiden. Een muizen verjager valt eigenlijk onder een ongedierteverjager, die naast muizen ook werkzaam kan zijn tegen bijvoorbeeld ongewenste ratten, konijnen, eekhoorns, spinnen en kruipende insecten. U plaatst deze diervriendelijke muizen verjager zo dat het niet gehinderd wordt door muren, deuren, meubels, gordijnen en zachte materialen zoals tapijt en sofa`s. Op het betreffende apparaat staat vaak tot hoeveel m2 bereikt het heeft, vaak komt het er op neer om 1 verjager per kamer te installeren. Het is raadzaam om het apparaat op 5-60 cm van de vloer te plaatsen. Om tot een goed resultaat te komen is het raadzaam om tot 2 weken na plaatsing te wachten. Blijf ook daarna het apparaat gebruiken om de muizen te blijven weren uit huis.

Ongedierteverjager 280m2 Ongedierteverjager 280m2

Tegenwoordig bestaat er ook elektromagnetische muizenbestrijding, door een product in huis in te pluggen zou het bestaande elektromagnetische veld in huis veranderen en zodoende muizen uit huis jagen. Wij hebben hier echter samen met onze klanten geen goede ervaringen mee gehad.

Dus ja wilt u de muis niet doden en diervriendelijk uit huis verjagen, het is mogelijk.
Het liefst wilt u natuurlijk helemaal geen muizen in uw huis rond hebben lopen. Hoe u muizen kunt voorkomen in huis leest u in de blog tips muizen bestrijden in huis.

Marloes van der Sar

Marloes van der Sar