Blog berichten

Lister introduceert een nieuwe paarden- en koeienscheermachine

Geschreven op 30 september 2019 / Categorie: Algemeen, Scheren van paarden

Met de nieuwe Lister Fusion Clipper probeert het Engelse merk een gooi te doen naar de titel beste scheermachine. De machine combineert krachtige prestaties, een koele motor en een ergonomisch ontwerp om de beste resultaten te garanderen. Hierdoor is deze Lister scheermachine ideaal voor het scheren van paarden en runderen.

Lister Shearing Fusion Clipper

De Fusion Clipper is een van de krachtigste scheermachines op de markt. Hij werkt op twee snelheden. De standaardsnelheid van 2500 snijbewegingen voor algemene verzorging en een hoge snelheid van 2900 snijbewegingen voor een snellere, efficiënte scheerbeurt.
Met een krachtige 360 ​​W motor zorgt de Fusion Clipper voor consistente prestaties en de drive die nodig is voor de moeilijkste vachten.

Koeling van de Lister scheermachine

Door zware belasting kunnen scheermachines overbelast raken. Ze kunnen heet wordenalle lister scheermachines. De warmte kan dan niet weg, wat resulteert in oververhitting van het handvat en de motor. Om dit tegen te gaan, is de Fusion Clipper ontworpen om altijd koel te zijn. De machine is ontworpen met dubbele ventilator en ventilatieopeningen. Dit maximaliseert de koele luchtstroom door het lichaam van de machine en naar de motor.
Met een uniek ontworpen metalen kop worden de bladen koel gehouden. Deze kop absorbeert als het ware de warmte van de scheerbladen. Dit zorgt voor meer comfort voor de dieren.
Wel is het natuurlijk nog steeds erg belangrijk dat je de scheermessen regelmatig oliet. Wij raden aan dit na elk lichaamsdeel te doen.

Lichtgewicht scheermachine

De Fusion Clipper is ergonomisch en licht van gewicht. Hij is gemakkelijk te manoeuvreren en zorgt voor polsvermoeidheid voor de gebruiker, zelfs bij langdurig gebruik.

Na een aanzienlijke ontwikkeling, talloze veldtests onder alle omstandigheden en talloze prototypes, konden we een clipper maken die alle functies bevat die de gebruikers wensen.

Robin Howell, hoofd van de ontwikkeling van nieuwe producten bij Lister zei over de Lister Fusion scheermachine voor koeien en paarden:

De Fusion Clipper is een belichaming van een strak ontwerp, verfijnde ergonomie en technische bekwaamheid om toonaangevende prestaties te garanderen. We hebben gekeken naar wat er op de markt werd aangeboden, geluisterd naar wat mensen wilden en we gaven hen dat, maar maakten het beter, en de innovaties in dit product zullen de norm bepalen

Kortom de Lister heeft met deze machine de al hoge standaard weer ietsje hoger gelegd voor andere scheermachine ontwikkelaars.

 

Willem-Johan | Macrovet

Willem-Johan | Macrovet