Blog berichten

Macrovet.nl de Hondentondeuse en scheermachine specialist!

Geschreven op 25 januari 2013 / Categorie: Algemeen, Scheren van paarden, Tips, Scheren van honden

Macrovet.nl  is dé Hondentondeuse en scheermachine specialist!

Wel  gewaagd om dat van jezelf te zeggen. Maar toch zit er een kern van waarheid in, want na ruim 30 jaar met scheermachines te maken te hebben weet je er inmiddels wel wat van af. Ik zal ook eerlijk zijn, ik ben geen dagelijkse gebruiker. Vroeger wel geholpen met het scheren van de schapen van mijn vader en ook een paar keer de hond, maar meer dan dat is er nooit van gekomen.

Hiersta ik naast een grote stapel aesculap econom machines ongeveer 30 jaar geleden.Nee mijn ervaring heb ik door dagelijks te werken met klanten die wel actief aan het scheren zijn van hun hondjes, paarden, koeien en schapen. Door de ervaring van onze klanten en de problemen waar zij tegen aanlopen heb ik in de die jaren heel wat kennis vergaard.

Een soort van gadget

Op Macrovet.nl vindt je een grote diversiteit aan producten en productgroepen, maar de categorie scheermachines is toch wel mijn favoriet. Een scheermachine / tondeuse heeft iets tastbaars, een soort van gadget. Ze lijken allemaal veel op elkaar, maar toch zijn er enorme verschillen. Tevens komt er veel persoonlijk advies bij kijken wat ik ontzettend leuk vind en waardoor ik mijn kennis kan overdragen en bijspijkeren.

Al meer dan 40 jaar

40 jaar geleden is mijn vader begonnen met het importeren van scheermachines van de merken Oster en Aesculap, heel veel mensen hebben waarschijnlijk nog wel een oude Econom die ze ooit bij/via mijn vader hebben gekocht. In al die jaren zijn de machines qua uiterlijk niet heel veel veranderd. Behalve de onderdelen, die zijn veel beter geworden. Sterkere motoren en tandwielen en een grotere diversiteit in de verschillende messen.

Onderhoud en garantie

Een scheerapparaat is een gebruiksartikel met veel slijtage onderhevige onderdelen. Bij de grote vee en schapen machines wat meer dan bij de honden tondeuses. Dit zorgt er voor dat een goede service van uw leverancier erg belangrijk is. Macrovet heeft van alle machines die zij verkoopt alle onderdelen in voorraad. Mocht er iets stuk gaan dan kunnen we dat binnen no-time voor u repareren. In dien er sprake is van garantie dan lossen wij dat zelf op en hoeft de machine niet terug naar de fabrikant.

Meer dan 25 jaar ervaring

Jan, onze monteur is al meer dan 25 jaar werkzaam en repareert en onderhoud dagelijks de machines van onze klanten. Tevens is Jan zeer bekwaam in het slijpen van scheermessen en tondeuse kopjes. Het slijpen benodigd vakmanschap en dat kun je aan “onze Jan” wel overlaten. Wanneer een scheermes bot is wil het scheren voor geen meter meer, een nieuw mes is dan niet direct nodig. Na een goede slijpbeurt zijn ze weer zo scherp als nieuwe.

Alleen maar de beste merken

Op dit moment hebben wij een zeer ruim assortiment scheermachines en hondentondeuses in ons assortiment. Wij voeren uitsluitend de topmerken Aesculap, Andis, Oster, Liscop, Heiniger en Hauptner. Dit zijn allemaal merken waar we voor 100% achterstaan vanwege de kwaliteit en duurzaamheid.

Scheermachine merken

 

Chinese namaak troep

De Chinese merken, die vaak een stuk goedkoper zijn branden wij onze vingers niet aan. Deze kunnen in de meeste gevallen niet waarmaken wat er wordt beloofd. De onderdelen zijn te zwak om bijvoorbeeld een zware hondenvacht te scheren.  En als hij gebreken vertoond zijn ze meestal niet te repareren. Nee kies dan een echt merk van fabrieken waarvan sommige al meer dan 50 jaar machines produceren. Deze machines zijn dusdanig goed dat we bijna dagelijks machines tegen komen van 30 jaar of ouder die het nog prima doen.

Hondentondeuse kopen? Ga naar Macrovet.nl want zij hebben er verstand van!

Willem-Johan | Macrovet

Willem-Johan | Macrovet