Blog berichten

Pestigon nieuw goedkoper alternatief voor Frontline vlooiendruppels

Geschreven op 14 augustus 2013 / Categorie: Algemeen, Diergezondheid

Nieuw "Pestigon", betaalbaar alternatief voor Frontline anti vlooien- en teken middel voor honden en katten.

Macrovet.nl verkoopt als eerste een nieuw goedkoper alternatief voor de dure Frontline vlooiendruppels genaamd PestiGon.

Pestigon is een vlooienbestrijdingsmiddel voor honden en katten met als basis werkzame stof fipronil en is direct en langdurig tot 8 weken werkzaam tegen vlooien en teken. De inhoud van de pipetten is exact gelijk aan Frontline.

pestigon-spot-on-hond

Pestigon is net als Frontline verkrijgbaar in verschillende verpakkingen op basis van het lichaamsgewicht van hond en kat.

  • Pestigon Spot-On kat 4 pipetten
  • Pestigon Spot-On maat M voor kleine honden van 2 tot 10kg
  • Pestigon Spot-On maat M voor middelgrote honden van 10 tot 20kg
  • Pestigon Spot-On maat L voor grote honden van 20 tot 40kg
  • Pestigon Spot-On maat XL voor zeer grote honden van 40 tot 60kg

Meer info over Pestigon Spot-on vlooiendruppels voor honden.

Pestigon vlooiendruppels worden geproduceerd door Norbrook, een wereldwijd opererende Ierse multi-national welke genees- en bestrijdingsmiddelen produceert voor alle soorten dieren en mensen.

De basis werkzame stof is Friponil: Fipronil is een insecticide en acaricide uit de groep van de fenylpyrazolen. Het werd in 1987 ontwikkeld door Rhône-Poulenc en voor het eerst op de markt gebracht in 1993. In 2002 verkocht Aventis (de fusie van Rhône-Poulenc met Hoechst) het aan Bayer, die op haar beurt de rechten op het product in 2003 aan BASF verkocht.

De andere stoffen zijn:
Butylhydroxyanisol of BHA is een synthetische antioxidant die wordt toegevoegd aan zeer veel producten, onder meer voedingsmiddelen, voornamelijk die vet of olie bevatten. Het E-nummer van BHA is E320.
Butylhydroxytolueen (BHT, 3,5-di-t-butyl-4-hydroxytolueen)) is een fenolverbinding die veel gebruikt wordt als antioxidant.

Willem-Johan | Macrovet

Willem-Johan | Macrovet