Blog berichten

Ratten bestrijden

Geschreven op 6 november 2012 / Categorie: Info over ongediertebestrijding

Ziet u wel eens ratten in uw huis of tuin wegschieten? De meeste mensen ondernemen meteen actie en dit is niet geheel onterecht. Ratten planten zich namelijk snel voort en kunnen na verloop van tijd een ware plaag worden. Wist u dat ratten ook een hoeveelheid ziektes kunnen overdragen?

Reden genoeg om deze rattenplaag aan te pakken. In dit artikel gaan we in op de manieren waarop ratten bestreden kunnen worden en hoe u ratten kan herkennen.

Ratten, hoe leven ze?
Ratten eten vrijwel alles en kunnen door hun flexibele ruggengraat door zeer kleine kiertjes en gaten kruipen. Ze leven van etensresten maar ook van dode dieren. Ratten zoeken als het buiten kouder wordt, vaak warme plekken op. Huizen zijn één van de plekken waar ze zich kunnen nestelen!

De risico's
Zoals hierboven al kort aangetipt kunnen ratten ziektes overbrengen. Enkele van deze ziektes zijn; TBC, E-Coli, Salmonella, Ziekte van Weil en het Hantavirus.
Tevens dragen ze bij aan de verspreiding van vlooien, teken en mijten.

Hoe bestrijdt ik deze ratten?

In verband met de veiligheid van u, uw huisgenoten en eventuele huisdieren moeten deze ratten direct bestreden worden. Er zijn een aantal manieren waarop dit kan:
- Ultrasoon geluid
- Gif (hier komen we zo nog op terug)
- Rattenvallen
- Katten
- Kleine honden
- Lijmplankje (verboden en niet effectief genoeg)

Let wel dat gif welke te koop is bij de drogist vaak niet het gewenste resultaat heeft. Ratten kunnen zich per generatie snel aanpassen en zelfs immuun voor het gif worden. Hoewel we de ratten willen bestrijden is het onnodig om deze pijn te laten lijden en het probleem dus niet opgelost wordt.

Hoeveel ratten heb ik in huis?
U mag er vanuit gaan dat als u één rat ziet of hoort lopen dat er minstens 10 andere zitten. U kunt zich voorstellen dat het voortplanten daarna in een explosief tempo gaat en directe actie vereist is. 

Macrovet
Wij hebben diverse oplossingen voor u in het assortiment voor rattenbestrijding. Naast gif bieden wij rattenklemmen , rattenkooien en voerdozen aan. Mocht u naar aanleiding van uw rattenprobleem vragen hebben, kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Willem-Johan | Macrovet

Willem-Johan | Macrovet