Blog berichten

Renet schapengaas en gaaszetter

Geschreven op 27 januari 2014 / Categorie: Algemeen, Schapen

Al een paar jaar zijn we zeer actief en succesvol met schapengaas en het zetten van schapengaasafrasteringen. We waren met name actief op Texel waar we inmiddels honderden km schapengaas hebben gezet. Op Texel heb je de zogenaamde "Tuunwallen" dit zijn kleine dijkjes van opgestapelde graszoden welke de percelen op het oude land van Texel omranden. De laatste jaren zijn met behulp van het waddenfonds deze tuunwallen gerestaureerd.

Tuunwallen  

Bij een tuunwal staat aan beide zijden schapengaas om de tuunwallen te beschermen tegen de schapen. Dit gaas staat er strak tegen aan zodat de schapen ze wel kaal kunnen eten maar er niet op kunnen klimmen. Om deze vele kilometers tuunwal van nieuw een nieuwe schapen-afrastering voorzien hebben we een machine bedacht. "De Renet gaaszetmachine" is een gaas- afrol en opspansysteem voor achter de tractor. Zonder de tractor te verlaten kunnen we nu honderden meters in een keer afrollen en opspannen. Hierdoor kunnen we tot wel 1 km per uur uitrollen en opspannen. Daarna moet natuurlijk wel alles nog even vastgekramt worden.

Schapengaas op rollen van 500 meter

Op de gaaszetter gebruiken we schapengaasrollen van 500 meter. Op de machine kunnen we in totaal 1000 meter in een keer meenemen. Deze rollen worden speciaal voor ons geproduceerd en door ons op de markt gebracht als Renet-XL schapengaas. Door de combinatie van de grote rollen en de machine wordt er enorm bespaard op kosten van personeel, maar ook op materialen. Normaal gesproken was je flink aan het sjouwen met kleine rolletjes gaas van 50 meter en moest je deze telkens aan elkaar knopen. Met de grote rollen gebruik je om de 500 meter 8 Gripples draadverbinders en bij de eerste paal 8 Gripple t-clips.

Dealers gezocht

Verdien uw boterham met het professioneel zetten van afrasteringen. Zet u met regelmaat schapengaas afrasteringen, maar doet u dit nog met kleine 50 meter rolletjes die u telkens weer aan elkaar moet knopen? Dan is de Renet schapengaasmachine misschien wel een van de beste investeringen om het gaas zetten naar een hoger niveau te tillen.

Heeft u wat tijd over en zoekt u er wat werkzaamheden bij en bent u in het bezit van een tractor.

Bekijk dan eens de mogelijkheden van schapengaas afrasteringen zetten met de Renet schapengaasmachine.

Voor een aantal regio’s in Nederland hebben wij nog plaats. Wij geven u aantrekkelijke voorwaarden en kortingen op de verbruiksmaterialen. Tevens helpen wij u mee met het aantrekken van klanten en zullen aanvragen uit uw regio naar u door verwijzen.

schapengaasmachine-3 schapengaasmachine-1 Schapengaas-500meter-blanco

Willem-Johan | Macrovet

Willem-Johan | Macrovet