Blog berichten

Starter van een vliegenlamp vervangen

Geschreven op 8 mei 2020 / Categorie: Info over ongediertebestrijding

Om de werking van je vliegenlamp te garanderen is het belangrijk om de lampen en starters eens per jaar, bij voorkeur voor het seizoen, te vervangen.

Waarom de lamp van een elektrische vliegenlamp vervangen?

Vliegenlampen verliezen kracht als ze lang branden. Met de kracht verliest de lamp ook zijn aantrekkingskracht op vliegen. De effectiviteit van een lamp zal dalen na ongeveer 6000 branduren. Dat is ongeveer de lengte van één seizoen. Na dit aantal branduren is de kracht met wel 30% verminderd. Het is dan ook aan te raden om 1 keer per jaar een vervangingslamp te gebruiken.
Om uit te zoeken welke vervangingslamp er in jouw vliegenlamp past hebben we een andere blog geschreven: Welke vervangingslamp voor mijn vliegenlamp?

Ook belangrijk de starter vervangen!

Naast dat je de lamp vervangt is het ook belangrijk de starter(s) van je insectenlamp elk jaar te vervangen.
Wanneer je de starter niet tijdig vervangt kunnen de lampen in je vanger gaan 'wervelen' en zoemen. Maar het kan ook gebeuren dat de lamp helemaal niets meer doet. Dan is er nog geen heel groot probleem want je kan ze dan alsnog vervangen. Alleen komt dat moment eigenlijk altijd ongelegen. Daarom kun je maar beter zorgen dat je ook de starter op tijd vervangt.

Welke starter heb je nodig voor je vliegenlamp?

Een voordeel van een starter is dat hij universeel is. De starters die wij verkopen passen op vrijwel alle lampen. Het enige wat je bij de aanschaf moet nagaan is hoeveel lampen er in je vliegenlamp zitten. 

Heb je een vliegenlamp met daarin 1 UV-lamp? Gebruik dan starter S10
Heb je een vliegenlamp met daarin 2 UV-lampen? Dan kun je het best de S2 starter kiezen. Zo makkelijk is het. Maar let wel op! Als er drie of vier UV-lichten in je lamp zitten heb je twee S2 starters nodig. Bij vijf of zes lampen in je vliegenlamp heb je drie S2 starters nodig etcetera.

 

Willem-Johan | Macrovet

Willem-Johan | Macrovet