Blog berichten

Thuis winterklaar? Bescherm tegen de vorst.

Geschreven op 17 december 2014 / Categorie: Tips

Op 22 december a.s. vangt het winterseizoen weer aan. Het meest koude seizoen van het jaar. Niet alleen is het belangrijk om je dan extra warm aan te kleden als je naar buiten gaat maar ook rond je huis (erf), stal en boerderij is het belangrijk om je goed voor te bereiden op de kou!

Lepeldrinkbak en waterleiding tegen vorst beschermen
Wanneer het in de stal gaat vriezen is het verstandig om een verwarmingskabel om de leidingen te maken.

Wanneer je dit niet doet kun je het beste het water van de leidingen afhalen en aftappen.
Als je het water aftapt is het aan te raden een steen in de lepeldrinkdrinkbak leggen zodat paarden niet met de lepel gaan spelen.
Als paarden met de lepel of nippel gaan spelen terwijl er geen water op staat gaat het ventiel stuk met als gevolg flinke lekkage wanneer je het water na de vorst periode er weer op zet.

Met een verwarmingskabel, ook wel vorstbeveiliger genoemd, voorkom je het bevriezen van de waterleiding en drinkbakken van bijvoorbeeld paarden. De verwarmingskabels kunnen gemonteerd worden aan de gewone slang en daarna ingepakt met isolatiemateriaal om de warmte niet te laten ontsnappen. Bij een kunststof leiding is het verstandig om het eerst met aluminiumfolie te verpakken voor een betere warmtegeleiding. Hoe werkt een vorstbeveiliger? De verwarmingskabel is voorzien van een thermostaat die automatisch inschakelt bij een temperatuur lager dan 3 graden Celsius en weer uitschakelt wanneer de temperatuur weer boven de 10 graden Celsius komt.

Drinkbak verwarmen
Voor het vorstvrij houden van drinksilo`s of drinkbakken is een verwarmingsplaat ideaal. Met een verwarmingsplaat wordt ervoor gezorgd dat het drinkwater van bijvoorbeeld vogels of kippen niet kan bevriezen.

Sneeuw ruimen rond huis
Prachtig gezicht dat mooie spierwitte sneeuw bij een strakblauw lucht maar soms zullen sommige padjes toch aangeveegd moeten worden om er goed overheen te kunnen lopen. Dit is makkelijk te doen met een sneeuwschuiver, sneeuwschep of sneeuwruimer. Wilt u langer van uw schep genieten kies dan voor degelijke kwaliteit. Dit houdt in dat de steel van de sneeuwschep dikker is en de kunststof bij de schep sterker is.

Handen beschermen tegen de kou
Als je veel buiten aan het werkt bent, zijn thermo werkhandschoenen ideaal om te gebruiken. Deze handschoenen in wintervariant kenmerken zich doordat ze een warmte-isolatie hebben met aan de buitenkant fijne 13 gauge polyester en binnen in voelt het lekker warm aan door acryl liner. Als voorbeeld geven we de Powergrab Towa thermo werkhandschoenen die een perfecte pasvorm hebben die daardoor een goed gevoel in de vingers geven.

Marloes van der Sar

Marloes van der Sar