Blog berichten

Top 3 beste hondentondeuses voor thuisgebruik

Geschreven op 8 mei 2018 / Categorie: Algemeen, Scheren van honden

Onlangs heeft een onafhankelijke Amerikaanse site hondentondeuses getest om zelf je hond te kunnen scheren. Wij delen graag de testresultaten met jullie.

Waar zijn de tondeuses voor thuisgebruik op getest

De hondentondeuses zijn getest op:

 • Hoge (rotatie)snelheid per minuut of RPM
  Om te beginnen zorgt een hoge RPM ervoor dat de messen gemakkelijk door de vacht komt. Als je hond een dikke vacht, vilt of klitten heeft is het slim een tondeuse met hoge snelheid te kiezen. Anders kan het gebeuren dat de tondeuse niet door de vacht komt, wat pijn kan doen bij uw huisdier.
 • Duurzame, scherpe messen
  De meeste professionele kwaliteitstondeuses zijn voorzien van eigen scheerkoppen. Voor dikke - en vervilte vachten raden wij aan niet het standaardkopje te gebruiken maar te kiezen voor skiptooth scheerkoppen voor dikke vachten.
 • Lichtgewicht
  Als je lang aan het scheren bent is het fijn een niet al te zware tondeuse in je hand te hebben. Zwaardere modellen kunnen vermoeiend zijn om vast te houden vooral als je een grotere hond scheert. De gulden middenweg tussen een lichte machine en een krachtige motor zou zodoende ideaal zijn.
 • Multi-speed
  Sommige soorten vachten kunnen soms een snellere of langzamere snelheid vereisen. Het kan frustrerend zijn om een ​​hond met veel klitten op een lage snelheid te scheren. Maar ook het scheren op hoge snelheid bij een kortharige hond kan dan weer leiden tot een gebrek aan nauwkeurigheid. Wij raden aan om alleen de snellere standen te gebruiken bij stukken waar je slecht doorheen komt. Zo worden de messen ook minder snel warm.
 • Stille motor
  Een stille motor is iets om te overwegen als je hond snel nerveus is. Luide tondeuses kunnen de hond bang maken.
 • Accessoires inbegrepen
  Tenslotte is er gekeken wat er allemaal met de tondeuse wordt meegeleverd. Een reinigingsborstel en olie zijn belangrijk.

Top 3 hondentondeuses voor thuisgebruik

#1.       Andis AGC Super 2-Speed ​​Professional hondentondeuse

#2.       Oster A5 Turbo 2-Speed ​​Professional hondentondeuse

#3.       Andis AGRV PowerGroom + hondentondeuse

+ Bonus: Aesculap Favorita 2 GT 104

 

# 1 Sterke tondeuse - Andis AGC Super 2-Speed ​​Professionele TondeuseAndis AGC super 2 speed hondentondeuses

Deze tondeuse is veelzijdig doordat hij op twee snelheden kan scheren. Bij lage en hoge snelheid zal deze respectievelijk 3400 en 4400 snijbewegingen per minuut uitvoeren. Andis is in Amerika het grootste merk. Welke in dat land ook het nummer 1 merk is voor trimsalons. Deze tondeuse gaat lang mee. Het handvat en de behuizing zijn gemaakt van een onbreekbaar materiaal. Zelfs als je het apparaat laat vallen, zal de behuizing heel blijven. Ideaal voor honden die speels of nerveus zijn en daardoor extra bewegelijk zijn.

Deze machine wordt geleverd met een UltraEdge # 10-scheerkop, gemaakt van gecarboniseerd staal voor sterkte en scherpte. Groot voordeel van deze tondeuse is dat wanneer er nieuwe scheerkoppen nodig zijn, je niet alleen beperkt bent tot de UltraEdge-lijn van Andis. Andis 'CeramicEdge en ShowEdge-bladen passen ook, evenals Oster's A5-kopjes. Dit maakt het veel gemakkelijker om vervangende kopjes te vinden. Voor dikkere vachten raden wij aan er skiptooth scheerkoppen voor dikke vachten bij te kopen.

Pluspunten:

 • De machine blijft koel (mits de scheerkopjes goed geolied zijn)
 • Snijdt goed door de vacht heen
 • In combinatie met de skiptooth scheerkoppen geschikt voor extreem zware vachten
 • Kan voor andere dieren gebruikt worden
 • Geschikt voor gebruik met verschillende merken scheerkoppen.

Nadelen:

 • Voorzichtig zijn met het snoer.

# 2 Professionele tondeuse - Oster A5 Turbo 2-Speed ​​Professionele Tondeuseoster A5 hondentondeuse

Dit is een andere tondeuse met twee verschillende snelheden. De motor maakt 3000 snijbewegingen mogelijk op lage snelheid en meer dan 4000 bewegingen per minuut op een hoge snelheid biedt. Hierdoor kan de machine zelfs dikke vachten aan. De machine is zelfs geschikt voor gebruik bij katten, paarden en andere dieren.

Een pluspunt van deze tondeuse is de motor. Deze hondentondeuse wordt niet heet als je hem gebruikt. Zelfs als je een grote hond moet scheren en een tijd bezig bent. Mits, daar is hij weer, de mesjes met regelmaat geolied worden en niet bot zijn.

De motor van het apparaat is ook erg stil. Helemaal als je dit vergelijkt met de kracht van de tondeuse. Dit maakt hem ook een geschikte keuze voor angstige honden.

Deze hondentondeuse is echt betaalbaar, vooral als je kijkt naar alles waar het bij hoort. Elke tondeuse bevat het eigenlijke gereedschap, een specifiek Oster CrygenX-mesje, een mesbeschermer, bladolie, bladvet, een reinigingsset en instructies voor gebruik. Het is een geweldige machine voor mensen die op zoek zijn naar professionele kwaliteit.

Pluspunten:

 • Duurzaamheid
 • Opmerkelijk stil
 • Snijdt gemakkelijk door het haar van de hond (voor dikkere vachten raden we aan de tondeuse te combineren met skiptooth scheerkoppen voor dikke vachten)
 • Kan gebruikt worden voor andere dieren.

Nadelen:

 • Neigt na enige tijd warm te worden. Heeft daardoor soms een beetje koelingsspray nodig om het te laten afkoelen.

# 3 Stille tondeuse - Andis AGRV PowerGroom + ClipperAndis powergroom 5 speed hondentondeuse

De PowerGroom +-lijn van Andis is ontworpen om zware taken uit te kunnen voeren. Met 5 verschillende snelheden, variërend van 2500 tot 5000 snijbewegingen per minuut, kan dit hulpmiddel op alle soorten hondenrassen en -formaten worden gebruikt, met voldoende sterkte voor zelfs de meest hardnekkige hondenvacht. Met de juiste accessoires kunt u meerdere uren verzorgen voordat het te heet wordt.

Deze tondeuse kan, net als de beide hiervoor genoemde machines, verschillende scheerkoppen gebruiken. Zodat je de tondeuse kunt aanpassen voor de vacht die je wilt scheren. Er passen scheerkoppen op van o.a. Andis, Wahl, Oster en Master Grooming Tools. Dit geeft je niet alleen de juiste scheerkop voor de klus. Het betekent ook dat je misschien wat geld kunt besparen door goed te zoeken. Om u op weg te helpen, wordt deze hondentondeuse geleverd met een UltraEdge-mes.

Een van de mooiste functies van dit model is het draaibare snoer. Zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat het snoer je in de weg zit als je scheert of borstelt.

Voordelen:

 • 5 snelheden
 • Lichtgewicht
 • echt stil, vooral op lage snelheden
 • het beste voor dikke of vervilte vachten (in combinatie met de skiptooth scheerkoppen voor dikke vachten).

Nadelen:

 • Kan iets sneller warm worden. Maar wanneer je de messen goed olied en af en toe inspuit met koelingsspray kan de machine lang toe.

 

Bonus: Aesculap Favorita 2 GT 104 wordt ook gebruikt door veel trimsalonsAesculap favorita

Deze hondentondeuses wordt vaak gebruikt door trimsalons omdat hij de kracht heeft om veel honden achter elkaar te kunnen scheren. Ook door de zwaardere vachten glijdt deze tondeuse met gemak. Een aanrader als je extra power wilt! Deze tondeuse heeft echter wel een ander scheerkoppensysteem.

.

Willem-Johan | Macrovet

Willem-Johan | Macrovet