Blog berichten

Top 3 Muizengif 2019

Geschreven op 16 januari 2019 / Categorie: Info over ongediertebestrijding, Algemeen

In 2018 is er een hoop gebeurt op het gebied van muizengif. Zo zijn er een aantal soorten muizengif die vanwege Europese-wetgeving niet meer verkocht mogen worden. Hieronder vielen onder andere Storm BB en het Makiblok. Erg jammer, want dit waren toch wel de soorten gif die bijzonder effectief waren. Ook werd er in het jaar aangekondigd dat vanaf 2023 helemaal geen muizengif meer verkocht mag worden aan particulieren. Maar gelukkig is het zo ver nog niet. In 2019 mag er nog muizengif gebruikt worden.

Top 3 Muizengif 2019

Gelukkig mag er in 2019 nog steeds muizengif verkocht worden. Helaas niet meer met rat of muis bestrijdendezelfde hoeveelheid werkzame stof als eerder. Maar evengoed nog genoeg om de muizen te doden. Maar welk gif is het meest effectief.

1. Compo Barriere Radikal Pasta

Het beste muizengif wat in 2019 nog mag worden gebruikt is Compo Barrière Radikal pasta. De werkzame stof in dit bestrijdingsmiddel is alphachloralose. Dit zorgt er voor dat  het hart van de muis vertraagd. Hierdoor valt de muis in slaap. De pasta heeft een snelle werking: het beestje raakt vervolgens onderkoeld en overlijdt 24 uur na inname. Ook dit gif is in pasta vorm en is samen met de lokstof tot pasta geperst en in zakjes gedaan.
Wanneer er van gegeten is kun je het goed zien.

2. Luxan Tomorin Pasta

Dit muizengif heeft ook de werkzame stof alphachoralose. Door de Luxan Tomorin pasta wordt de lichaamstemperatuur van het ongedierte verlaagt waardoor het uiteindelijk sterft. Voordeel van Luxan is dat al wordt geleverd in voerdoosjes. Hierdoor kunnen kinderen en andere dieren niet bij het gif. Deze hoef je bij dit gif niet aan te schaffen. Nadeel is dat er geen navullingen zijn van dit gif. Je zult wanneer het op is weer een hele nieuwe verpakking moeten aanschaffen. 

3. Protect Home Express muizenmiddel 2st.

Protect Home Express. Protect Home Express is een kant en klaar lokaasdoosje en bevat een aantrekkelijk lokaas. Het gif werkt acuut bij het ongedierte. Eenmalige opname is doorgaans effectief. Dit muizengif wordt geleverd inclusief voerdoosjes.Dit muizengif wordt geleverd met kunststof voerdoosjes en is hierdoor prima geschikt om in vochtige ruimten te gebruiken. De lokdozen zijn transparant, hierdoor kan er gemakkelijk in de gaten worden gehouden of er van het lokaas gegeten wordt en of het lokaas zelfs aan vervanging toe is.

N.B. Muizengif mag niet buiten worden gebruikt. In het geval van muizenoverlast buitenshuis raden wij aan muizenvallen te gebruiken.

 

Stephan Wegman

Stephan Wegman