Blog berichten

Top 3 Paardenscheermachines

Geschreven op 6 september 2019 / Categorie: Algemeen, Scheren van paarden

De temperatuur zakt weer langzaam. Voor veel paardeneigenaren is dit het teken om hun paard te scheren. Het scheren van paarden is een populaire keuze voor ruiters die met hun paard blijven trainen tijdens de wintermaanden en willen dat hun paard na de training sneller droogt.(Zet een nat paard nooit buiten in de kou, anders kan hij onderkoeld en / of ziek raken).
Bij het scheren van een paard wordt de dikke winterjas van het paard afgeschoren. Meestal worden alleen de delen geschoren waar het zweet zich ophoopt.

 alle paardenscheermachinesMaar welke paardenscheermachine is het beste voor jouw paard? Natuurlijk zijn sommige machines beter dan de andere. Maar er komt meer bij kijken bij de keuze dan alleen kracht. Andere belangrijke punten bij de aanschaf van een paardenscheermachine zijn bijvoorbeeld hoe hij in de hand ligt, geluid, budget en het gewicht. Ook moet je voor jezelf nagaan hoeveel paarden je wilt scheren.

Waar moet je aan denken bij de aanschaf van een paardenscheermachine?

Voor onze top 3 paardenscheermachines zijn we uitgegaan van een aantal criteria. Een van de criteria is dus dat je voor jezelf moet nagaan hoeveel paarden je wilt scheren. Wanneer je veel paarden scheert wil je vast een scheermachine, die naast dat hij krachtig genoeg is om door alle vachten te komen, lekker in de hand ligt en niet zo heel zwaar is. Gebruik je de paardenscheermachine maar een paar keer per jaar? Dan wil je vast gewoon een goede en maakt comfort niet zoveel uit.
Waar moet je nog meer op letten bij de aanschaf van een paardenscheermachine?

Kracht van de paardenscheermachine

Het is belangrijk dat de machine genoeg kracht heeft om door de vacht van je paard heen te kunnen scheren. Ook als jouw paard een dikke vacht heeft. De meeste scheermachines uit ons assortiment kunnen met gemak door de dikste vachten heen komen. Uiteraard mits de juiste scheermessen worden gebruikt.

Hoe ligt de scheermachine in de hand?

Als je een paard wilt scheren vraagt dit net zo veel van de machine als van jezelf. Je bent namelijk wel even bezig met het scheren van je paard. Al die tijd moet je de paardenscheermachine vasthouden. Het is daarom erg belangrijk dat hij lekker in de hand ligt. Maar hij moet ook niet te zwaar zijn.

Geluid van de scheermachine

Sommige dieren zijn toleranter voor geluid dan anderen. Het zoemen van elektrische scheermachines kan sommige paarden afschrikken. Wanneer dit het geval is kun je het best kiezen voor een zo'n stil mogelijke machine. Bedenk wel dat een scheermachine, hoe stil ook, altijd geluid maakt.

Tip! Gebruik voor het hoofd en de benen van je paard een kleinere tondeuse. Hiermee heb je meer bewegingsvrijheid en deze maakt minder lawaai. Deze zijn echter niet geschikt voor de grote oppervlakten van je paard.

Budget

Het is belangrijk dat je niet te veel uitgeeft voor een scheermachine. Maar goedkoop kan ook duurkoop zijn. Kies daarom niet de goedkoopste, maar kies een paardenscheermachine die bij jouw budget past.

Wat zijn de beste paardenscheermachines?

Nu je de criteria weet waar je op moet letten bij de aanschaf van een paardenscheermachine is het tijd om te kijken welke de beste zijn. Hier is onze top 3 paardenscheermachines.

1. Aesculap Econom 2 GT474

Duitse degelijkheid geldt niet alleen voor auto's. Ook de Duitse Aesculap Econom 2 staat nummer 1 van top 3: Aesculap Econom 2 bekend als zeer betrouwbare paardenscheermachine. De Econom beschikt over een sterke 200 watt motor. Het is de meest consistente motor voor een paardenscheermachine van deze top 3. De machine is hierdoor uiterst geschikt is voor het scheren van alle soorten paardenvachten. Maar kan ook meerdere paarden achter elkaar aan.
De Econom 2 heeft een fijne behuizing waardoor hij goed in de hand ligt. De gebruikte materialen zoals de motor, scheerkop en tandwielen zijn van een meer dan goede kwaliteit en duurzaamheid. Het gewicht zonder snoer is 1200 gram en de lengte is zo'n 33cm.

De scheermachine maakt zo'n 2750 scheerbewegingen per minuut. Hij wordt met twee luchtfilters koel gehouden zodat je lekker lang kunt door scheren. Het geluid van de machine is met 73 dB gemiddeld. 
De Aesculap Econom 2 heeft een beveiliging om overbelasting tegen te gaan. Handig wanneer bijvoorbeeld de messen te strak staan afgesteld.
Deze Aesculap paardenscheermachine wordt geleverd in een mooie koffer met een schroevendraaier om de messen te kunnen verwisselen, een klein flesje olie en een gebruiksaanwijzing.

Funfact: Eens in de zoveel tijd komen er mensen bij ons terug met een Aesculap van meer dan 20 jaar oud

 2. Lister Fusion Paardenscheermachine

De Lister Fusion paardenscheermachine is het nieuwste wapenfeit van het Engelse merk. nummer 2 uit de top 3: Lister FusionHiermee doet Lister een serieuze gooi naar de titel beste paardenscheermachine. De machine scheert op twee snelheden. De 360 watt motor is zelfs krachtiger dan die van onze nummer 1. Maar de motor moet zijn consistentie nog bewijzen.
De Fusion scheermachine is ergonomisch ontworpen. Slank en relatief licht (1300 gram)  in gewicht waardoor de machine goed in de hand ligt. Het ontwerp van de scheermachine is robuust, hierdoor heeft hij een lange levensduur. De paardenscheermachine is 31 cm lang.
Deze machine maakt op de laagste stand 2500 snijbewegingen. De hoogste stand is goed voor 2900 snijbewegingen per minuut. Hij is met 78,4 dB de machine uit deze paardenscheermachine top 3 die het meeste geluid maakt.
Ook de Lister Fusion heeft een dubbele ventilator en ventilatie-uitgangen om de machine constant koel te houden tijdens langdurig gebruik.
De Fusion beschikt over een automatische overbelasting (thermische-)beveiliging met een eenvoudige reset-functie.
In de bijgeleverde koffer vind je een schroevendraaier om de messen te verwisselen, een borsteltje, een klein flesje olie en een gebruiksaanwijzing.

Funfact: De Lister Fusion is gebaseerd op de schapenscheermachine van het merk, hierdoor heeft de machine ontzettend veel kracht.

3. Heiniger Xperience

De Heiniger Xperience is zeker niet de krachtigste uit deze top 3 paardenscheermachines. nummer 3 uit de top 3: Heiniger XperienceMaar de Xperience is wel de stilste paardenscheermachine op de markt. Tel hier zijn ergonomische ontwerp bovenop en je begrijpt wel waarom deze scheermachine in de top 3 staat.
Deze paardenscheermachine heeft een 200 watt motor. Zoals gezegd beschikt hij over een ergonomisch ontwerp. De Heiniger Xperience is dan ook slanker dan zijn concurrenten. Hierdoor ligt hij, ook wanneer je wat kleinere handen hebt, goed in de hand. Het gewicht van de machine is 1240 gram.
Deze Heiniger scheermachine maakt zo'n 2500 scheerbewegingen per minuut. Doordat het geluid van de machine rond de 70dB ligt is de machine lekker stil. De machine heeft een afzuiger bovenop aan de achterzijde. Ook deze paardenscheermachine heeft een beveiliging die hem beschermt tegen overbelasting.
De Heiniger Xperience paardenscheermachine wordt geleverd in een mooie koffer. In de koffer vind je een schroevendraaier om de messen te kunnen verwisselen, een klein flesje olie en een gebruiksaanwijzing.

Funfact: De Heiniger Xperience is de meest verkochte paardenscheermachine door vrouwen. Dit komt doordat het handvat van deze machine slanker is dan die van concurrenten.

 

Willem-Johan | Macrovet

Willem-Johan | Macrovet