Blog berichten

Top 4 beste hondentondeuses van 2019

Geschreven op 2 juli 2019 / Categorie: Tips, Hondentips

Wanneer je hond een dikke en/of lastige dubbele vacht heeft werkt niet elke hondentondeuse even goed. In dat geval heeft je tondeuse genoeg kracht nodig om gemakkelijk door de vacht heen te kunnen komen.

Wanneer heeft je hond een dikke of lastige vacht?

Inschatten of je hond een makkelijke of moeilijke vacht heeft is heel makkelijk. Wij bij Macrovet vragen altijd of je met een fijne kam, zoals een vlooienkam, gemakkelijk door de vacht van je hond heen kunt komen. Is dit niet het geval? Dan heeft je hond een dikke vacht / lastigere vacht.

Naast dat er in dat geval voor een goede tondeuse gekozen moet worden zijn de juiste scheerkop ook essentieel. De hondentondeuse levert de kracht, maar de scheerkop is het onderdeel van de machine wat het zware werk moet doen.

De top 4 beste hondentondeuses van 2019

Andis AGCB Super 2 SpeedAndis AGCB tondeuse info

De AGCB Super 2 Speed is onze aanrader. De beste hondentondeuse voor thuisgebruik. De AGCB Super 2 Speed scheer je moeiteloos elk soort vacht. Door zijn krachtige motor en twee standen is hij zeer geschikt voor het trimmen en toiletteren van zelfs de meest viltige vachten. De nieuwste versie van deze tondeuse beschikt zelfs over een motor die zonder koolborstels wordt aangedreven.  De breukbestendige, extra duurzame behuizing zorgt voor een lange levensduur van de tondeuses.

Wahl KM10

Wahl KM10 tondeuseWahl KM10 is de beste machine voor particulieren onder de Wahl tondeuses. Door zijn borstelloze motor en twee standen is het zeer geschikt voor zware scheerklussen. Deze tondeuse wordt ook meer dan regelmatig gebruikt voor het toiletteren van paarden.
Wat het meeste opvalt bij de KM10 is dat het een redelijk stille machine is, en is het dus een uiterst geschikte machine is voor de schichtige honden.

Andis Clipper Excel-5 Speed

Andis Excel 5 SpeedDe Andis Clipper Excel-5 Speed is een goede aanrader voor zijn lichte gewicht en 5 snelheden. De standaardscheerkop wordt geleverd met een ceramisch bovenmes. Hierdoor blijven de messen langer koel (mits regelmatig gesmeerd).
Wat wel tegen valt is de duurdere prijs vergeleken met de Super 2 speed.

Oster Golden A5

Oster Golden A5Laatste maar zeker niet te vergeten, de Oster Golden A5. Met deze tondeuse kun je een langere tijd achter elkaar scheren, de machine heeft een 2-standen schakelaar wat geschikt is voor normaal werk of één voor een 25% snellere scheerkopbeweging.

De juiste scheerkop net zo belangrijk als tondeuse

Zelfs de beste hondentondeuse voor dikke vachten zal niet erg effectief zijn als je niet de juiste messen voor de vacht van je hond gebruikt. Gebruik voor dikke en/of lastige vachten Skiptooth scheerkoppen voor dikke vachten.

Ook is het heel belangrijk dat je de scheerkop regelmatig voorziet van olie. Doe dit voor, elke 5 minuten tijdens en na het scheren. Botte mesjes zorgen er voor dat de motor harder moet werken, waardoor de onderdelen eerder kapot gaan. Om het beste uit uw tondeuse te halen, loont het om voor de messen te zorgen.

Haal overtollige haren weg

Als je de tondeuse goed oliet voert de olie een groot gedeelte van de overtollige haren al weg. Veeg na het scheren wanneer je de tondeuse schoon maakt ook even de overtollige haren weg.

Hoe trim je een hond met een dikke vacht

De volgende tips kunnen je op weg helpen met het scheren van je hond.

  • Wees geduldig
    Je hoeft je niet te haasten om alles netjes te hebben, hoe meer tijd je eraan besteed hoe beter het resultaat.
  • Werk langzaam
    Te snel werken kan pijnlijke werkingen hebben op je hond.
  • Wees niet bang om andere grooming producten te gebruiken.
    Naast een hondentondeuse heb je ook andere spullen wat misschien prettiger is voor je hond.

Kies wanneer je hond veel klitten of vilt heeft zo dicht mogelijk op de huid. Zo scheer je onder de klitten door en voorkom je dat de scheerkop blijft hangen.

 

Willem-Johan | Macrovet

Willem-Johan | Macrovet