Blog berichten

Vakantie checklist voor uw hond

Geschreven op 24 juni 2013 / Categorie: Tips

Bekend zijn de vakantielijsten voor uzelf, echtgenoot en kinderen om heel handig online te maken wat u mee neemt op vakantie en nodig heeft tijdens de reis. Maar wat nu als uw hond mee op vakantie gaat? En als u gaat reizen met de hond? Wij hebben een aantal tips met de hond op vakantie voor u op een rij gezet.

Handig om tijdens de reis naar uw bestemming bij u te hebben is een honden voer- en drinkbak, een klein bakje hondenvoer en een fles water om de hond lekker te kunnen laten drinken tijdens de reis. Eventueel een kauwbot mocht uw hond de reis te lang duren en hij wil iets te doen hebben.

Op uw vakantie adres mag een hondenbench, hondenmand en ligkussen niet ontbreken. Uiteraard voldoende hondenvoer mee gedurende de vakantie. Als heerlijk tussendoortje hondensnacks, want ook uw hond heeft vakantie en mag verwend worden. Verder is het handig een hondenborstel, hondenhalsband, tekenverwijderaar the tick key en een aantal hondenspeeltjes mee te nemen. Daarnaast is het zeer aan te raden om een adreskoker aan de hondenhalsband te bevestigen met uw vakantieadres, mocht uw hond bij zijn of haar tijdelijke nieuwe verblijfplaats een beetje in de war raken van de nieuwe omgeving.

Wat ook zeker aan te raden is, is om van tevoren de adres- en telefoongegevens van de plaatselijke dierenarts op uw vakantiebestemming op te zoeken. Vooral niet speciale medicijnen voor uw hond vergeten mee te nemen! Ten slotte is het handig om de adres- en telefoongegevens van het plaatselijke dierenpension op uw vakantieadres te hebben, mocht u eens een dagje zonder de hond op pad willen.

Bekijk hier ons complete hondenbenodigheden assortiment.

Marloes van der Sar

Marloes van der Sar