Blog berichten

Verschillende soorten ratten- en muizengif

Geschreven op 9 november 2018 / Categorie: Info over ongediertebestrijding

Begin dit jaar zijn diverse soorten muizen- en rattengif uit het assortiment gegaan omwille van Europese regelgeving. Natuurlijk blijven er nog soorten gif over. Maar welke soorten gif zijn er eigenlijk.

Soorten muizengif

Er zijn diverse soorten gif die nog wel gebruikt mogen worden tegen muizen in huis. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor muizenpasta, -graan of een -pastablok. Ook kunnen soorten gif gebruik maken van een andere stof om de muizen te bestrijden.rat of muis bestrijden

Muizengif Pasta

Bij muizen pasta wordt vaak gedacht dat je ergens de pasta op zou moeten smeren. Dit is echter niet het geval. De pasta zit in zakjes. De zakjes zijn zo gemaakt dat de muizen er doorheen kunnen eten. Je hoeft het gif dus niet aan te raken.
Pasta heeft een zeer hoge voedingswaarde (energie en vocht). Gemakkelijk te gebruiken door 10 gram papieren zakjes. Je kunt goed zien wanneer er van gegeten is.

Wij bieden op dit moment 3 soorten pasta aan. Brodilux Pasta een gif op basis van Brodifacoum (bloedverdunner), Compo Barriere Radikal Pasta op basis van Alphachloralose (bewustzijnsverlagend) en de Frap Softblok op basis van Difethialon (bloedverdunner).

graan als muizengif

Graan is ideaal als muizengif omdat de muis de kleine korrels gemakkelijk kan op peuzelen.

Frap Granenmix is een gif op basis van Difethialon (bloedverdunner). Dit gif heeft een prettige geur voor de muizen en is al bij één opname dodelijk. Ons graan zit ook in een zakje waar de muis doorheen kan eten.

Waar mag je muizengif gebruiken.

De consumenten verpakkingen mogen alleen gebruikt worden tegen muizen binnen gebouwen. Het is verstandig het gif in speciale voerdoosjes te plaatsen zodat kinderen of huisdieren er niet bij kunnen.

Wil je in de buitenlucht muizen bestrijden? Maak dan gebruik van een val. Dit is om ervoor te zorgen dat bijvoorbeeld vogels of katten niet vergiftigd raken.

Wil je gif gebruiken tegen ratten of grotere hoeveelheden gif gebruiken dan heb je officieel een licentie nodig om dit te doen.

Hoe het beste te gebruiken

Bij het bestrijden van de knaagdieren met gif is het belangrijk dat er geen alternatief voedsel aanwezig is. Ook is het belangrijk dat je het muizengif uitzetten op plaatsen waar de muizen regelmatig komen om te knagen of om voedsel te halen. Voor optimaal resultaat is het belangrijk te blijven voeren totdat er niet meer van gegeten wordt. Muizengif mag niet preventief gebruikt worden.

 

Willem-Johan | Macrovet

Willem-Johan | Macrovet