Blog berichten

Video Review: Paardenscheermachines

Geschreven op 17 oktober 2019 / Categorie: Algemeen, Scheren van paarden

Je hebt besloten dat je jouw paard zelf wilt scheren. Er zijn alleen zo veel verschillende paardenscheermachines. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Toch wil je graag dat je paard tijdens de wintermaanden niet ziek wordt na het rijden. Welke scheermachine past nu echt het beste bij jou? 
Om deze keuze wat makkelijker te maken hebben wij in onderstaande video de voor- en nadelen van de verschillende paardenscheermachines met snoer voor je opgesomd.

Welke paardenscheermachine is de beste keuze voor jou?

De sterkste machine hoeft voor jou niet perse de beste machine te zijn. Belangrijk is na alle paardenscheermachineste gaan hoeveel je gaat scheren. Wil je een lichte machine? Moet je paardenscheermachine stil zijn? Allemaal factoren die meewegen bij je beslissing om een machine te kopen. 
Wanneer je veel paarden achter elkaar scheert kun je wellicht beter kiezen voor een lichtere paardenscheermachine die wat fijner in de hand ligt. Terwijl wanneer je enkel je eigen paard scheert, zou het wel eens kunnen dat je meer op de prijs let. 

In de bovenstaande review-video worden paardenscheermachines met snoer van de merken Heiniger, Aesculap en Lister besproken. Dit zijn Europese merken welke jarenlange ervaring hebben met het ontwikkelen van scheermachines voor paarden. Zij zijn zich jarenlang blijven ontwikkelen met als resultaat hun paradepaardjes die je in de video terug vind.

Scheermessen voor paardenscheermachines

Op vrijwel alle scheermachines voor paarden zitten standaard 3mm messen bevestigd. Dit is de standaard lengte waarop paarden worden geschoren. Er zijn wel diverse andere scheermessen te verkrijgen. Denk dan bijvoorbeeld aan kortere messen (1mm) voor paarden die mee doen aan wedstrijden. Of grovere messen voor paarden die heel erg last hebben van cushing. Al deze scheermachinemessen zijn te vinden in onze webwinkel.

Heb je vragen of wil je graag advies over welke paardenscheermachine voor jou de beste keuze is? Of welke messen je er bij nodig hebt? Neem dan gerust even contact met ons op. Wij geven je graag advies.

 

Willem-Johan | Macrovet

Willem-Johan | Macrovet