Blog berichten

Vliegenbestrijding? begin bij de bron

Geschreven op 26 mei 2014 / Categorie: Info over ongediertebestrijding

Iedere dierhouder heeft last van vliegen. Of je nu een rundveehouderij bent of een paardenstal hebt. Je hebt altijd last van vliegen. Zodra het voorjaar wordt en de temperaturen oplopen komen niet alleen de bloemen en plantjes tot leven. Ook de vliegen.

Vliegenbestrijding? Begin bij de bron!

Wanneer je geen (minder) vliegenoverlast wilt kun je van allerlei toepassingen bedenken maar ons advies is luid: "vliegenbestrijding" begin bij de bron, dan heb je 75% te pakken.

Direct werkende middelen verboden

Begin met het bestrijden van de maden- en lavernoverlast met een goed madenbestrijdingsmiddel, wanneer je de vliegenoverlast in het beginstadium aanpakt is de overlast een stuk kleiner. Direct werkende middelen die de maden direct doden zijn tegenwoordig verboden. Voorbeelden van deze middelen zijn: Neporex en Lurectron madendood.

Een goed alternatief is een middel dat in alle stadia van de overlast de larven bestrijd.

Dimilin

Dimilin madendood zorgt ervoor dat de larven na contact met dit middel geen chitine meer aanmaken. Chitine is noodzakelijk voor het opbouwen van het skelet. De larven worden dus niet meteen gedood maar kunnen zich niet verpoppen. Hierdoor groeien de larven zich letterlijk dood.

 

Willem-Johan | Macrovet

Willem-Johan | Macrovet