Blog berichten

Voel u veilig thuis met een opritverklikker

Geschreven op 26 november 2012 / Categorie: Buitenleven

Maatregelen voor een veilig thuis

Het mooie van een huis kopen of huren is dat dat huis op het gegeven moment een echt thuis wordt. Een plek waar je je op je gemak voelt, jezelf kunt zijn en je veilig kunt voelen. Je eigen privé heiligdom dus. Het is dan ook vreselijk als dit heiligdom door een buitenstaander geschonden wordt door zonder pardon binnen te dringen. Of er nu spullen meegenomen, gebroken of beschadigd worden, het feit dat iemand zomaar je eigen huis binnen gekomen is, is natuurlijk vreselijk.

Gelukkig zijn er een aantal simpele voorzorgsmaatregelen uit te voeren die een inbreker in ieder geval af kunnen schrikken dan wel het hem moeilijker maken binnen te dringen:

-        Sociale controle

Sociale controle is in Nederland niet een onbekend fenomeen. We staan zelfs in het buitenland bekend om onze open gordijntjes zodat we bij iedereen naar binnen kunnen gluren! Door er voor te zorgen dat er in ieder geval geen dichte heg bijvoorbeeld het uitzicht op de voordeur blokkeert, zorg je er voor dat het sneller opvalt als er iemand binnen probeert te komen.

-        Schrikverlichting

Lichten die door een bewegingssensor aanspringen kunnen een inbreker ontmoedigen binnen te komen. Doordat er ineens veel meer lichtbundels op het pad naar het huis schijnen, is de kans dat hij opgemerkt wordt natuurlijk veel groter en daardoor is jouw huis automatisch minder aantrekkelijk.

-        Inbraakalarm

Het is ondertussen misschien een beetje voor de hand liggend, maar kan toch zeer effectief zijn. Als het inbraakalarm ook nog verbonden is met een meldkamer, zal deze meldkamer een aantal vooraf opgegeven telefoonnummers bellen in geval van bedreiging. Mochten de telefoonnummers geen gehoor geven, wordt automatisch de politie gebeld.

-        Dierenvriend

Dit is misschien niet voor iedereen een optie, maar een blaffende hond werkt al snel afschrikkend. Of een inbreker nu bang is voor een hond of niet, een blaffende hond maakt wel mensen wakker. Ganzen zijn overigens ook goede waakdieren, erg fel en van nature op de uitkijk voor vijanden.

-        Opritverklikker

Woon je erg afgelegen of is de oprit naar je huis redelijk uit het zicht, kan een opritverklikker ook uitkomst bieden. Zodra er iemand de oprit opkomt, gaat er een bel af. Voor verschillende opritten zijn ook verschillende opritverklikkers beschikbaar, kies eenvoudig degene die geschikt is voor die van jou.

Het is natuurlijk niet mogelijk een inbraak gegarandeerd te voorkomen, maar met onder andere deze maatregelen kan de kans al verkleind worden. Voel je veilig in je eigen huis!

Willem-Johan | Macrovet

Willem-Johan | Macrovet