Blog berichten

Vogels verjagen

Geschreven op 21 mei 2014 / Categorie: Buitenleven

Vogeloverlast

Er zijn veel mooie vogels maar duivenoverlast, meeuwenoverlast komt steeds vaker voor helaas. Ook kauwen, eksters roeken kunnen veel vogel overlast veroorzaken. Gemiddeld poept een vogel 14 kg per jaar en maken nesten in dakgoten of schoorstenen die hierdoor verstopt raken. Een reden waarom mensen er toch voor kiezen om de vogels te verjagen.

Duiven verjagen

Overlast van duiven komt veel voor in steden en andere drukbevolkte plaatsen. Om duiven te verjagen kan vogelwering geplaatst worden zoals stroomdraad of kunt u duiven overlast bestrijden door middel van een vogelverschrikker te plaatsen, de Hawk-eye en de CropGard zijn goede vogelwering door hun vogelafschrikkende kleuren, roofvogelprint en reflectoren aangedreven door de wind. Er zit geen garantie op stormschade, het is dus aan te bevelen om bij ernstige harde wind de vogelverschrikker tijdig veilig op te bergen.

Ganzen verjagen

In de landbouw ondervinden telers ook veel overlast door ganzen, duiven, kauwen en kraai, maar ook zangvogels kunnen een grote schadepost zijn. Om de vogels te verjagen kan een Terror Kite geplaatst worden dit is een vlieger aan een 7 meter telescopische paal, deze vlieger heeft ook de natuurlijke schrikkleuren, roofvogelprint en reflecterend materiaal. Bij het lichtste briesje wind gaat de vlieger zelf vliegen. Een ander optie is een knalapparaat op het veld te plaatsen of met een Agrilaser over de gewassen te laten schijnen. Dieren zien een groene laserstraal als een gevaar dat hen wil raken en vliegen weg. Vogels verjagen kan op verschillende manieren, welke methode het beste werkt verschilt per situatie. Bel ons gerust voor advies.

Willem-Johan | Macrovet

Willem-Johan | Macrovet