Blog berichten

Vogelverschrikker, vlaggen en linten populair om vogels te verjagen

Geschreven op 6 augustus 2013 / Categorie: Algemeen, Info over ongediertebestrijding, Buitenleven

Onlangs viel mijn oog op onderstaande illustratie uit het vakblad De Boerderij. Deze wilde ik graag met u delen. Hier in staat exact vermeld welke middelen er in welk deel van de agrarische sector worden ingezet.

Te zien is dat in zowel de akkerbouw, veehouderij en de fruitteelt de ouderwetse linten en vlaggen het meest gebruikt worden. Zeer waarschijnlijk komt dit door de geringe kosten ten opzichte van professionele verjagers.

Op een goede tweede plaats staat de vogelverschrikker. Er staat niet bij of dit zelfgemaakte vogelverschrikkers zijn of een professionele vogelverschrikker.Op een derde plaats staan de knalapparaten welke in de fruitteelt het meest populair zijn gevolgd door de akkerbouw. In de veehouderij is een knalapparaat veel minder populair, waarschijnlijk wegens de overlast die ook de koeien en andere dieren onrustig maken.

Maar aan de andere kant is mijn redenering weer niet helemaal juist omdat de alarmpistolen weer erg populair zijn onder de veehouders. Die vliegers zijn nog niet heel veel toegepast. De vogel-verjagende vlieger is ook echt iets van de laatste jaren en wordt steeds populairder en zijn enorm effectief.

Als laatste hebben we nog de vogel-afdeknetten welke het meest in de fruitteelt gebruikt worden. En de zogenaamde ballonnen welke eveneens het meest populair zijn in de fruitteelt.

Vogelverschrikker - in welke landbouw tak gebruiken ze welke vogelverschrikkersI

Infographic is gemaakt door Kaayman

 

In het hele verhaal zijn de Lasers om ganzen te verjagen niet meegenomen. De Agrilaser wint de laatste tijd flink aan populariteit. Wij verkopen de Agrilaser en de Laser-Op welke prijstechnisch iets interessanter is.

 

Willem-Johan | Macrovet

Willem-Johan | Macrovet