Blog berichten

Voordat je begint…

Geschreven op 1 februari 2018 / Categorie: Algemeen

Je hebt de tondeuse binnen. Het liefst wil je je hond natuurlijk direct scheren. Maar toch is het belangrijk voordat je begint de scheerkop even te controleren. Dit doe je door even te kijken of het bovenste mesje van de bovenste scheerkop gemakkelijk heen en weer gaat. Dat kan je gewoon met je vinger doen. Je haalt de scheerkop van de machine af en kijkt of je het mesje gladjes heen en weer beweegt. Wanneer dit niet gemakkelijk gaat is waarschijnlijk de olie van het scheerkopje ingedroogd.

Hoe komt dit?

Nu denk je natuurlijk:  “ik heb net een nieuwe machine gekocht, hoe kan dit nu?”.  De fabrikant heeft heel goed voor je tondeuse en het bijbehorende scheerkopje gezorgd, kunnen we dan als antwoord geven. Ze hebben het scheerkopje goed geolied zodat hij niet roest.

Echter is de olie een beetje opgedroogd waardoor het stroperig is geworden. Dit kan meerdere oorzaken hebben. Zo kan het dat jouw scheermachine al even bij de fabrikant in voorraad heeft gelegen. Maar het kan ook dat de olie is gedroogd door bijvoorbeeld de warmte

De oplossing

De oplossing is super makkelijk. Even de scheerkop ontvetten. Hierdoor ontdoe je de scheerkop van het stroperige vet. Dit kan bijvoorbeeld met ammoniak, wasbenzine, terpentine  of met keuken ontvetter. Haal wel eerst even het kopje van de tondeuse af en vergeet niet het scheerkopje na de schoonmaakbeurt weer goed van nieuwe olie te voorzien. De scheerkop uit elkaar schroeven is niet nodig. Je kunt het kleine mesje tot de helft schuiven en daarna de andere helft behandelen.

Willem-Johan | Macrovet

Willem-Johan | Macrovet