Blog berichten

Waar zit die vervelende mug?

Geschreven op 4 juni 2020 / Categorie: Algemeen, Info over ongediertebestrijding, Tips

'Waar zit die vervelende mug' is iets wat ik 's nachts vaak denk als er weer eentje rond mijn hoofd zoemt. Muggen kunnen je goed wakker houden. Als ze je ook nog eens prikken kun je er ook overdag nog flink last van hebben. Zulke kleine beestjes kunnen je dag- en nachtritme dus flink beïnvloeden.

Voorkomen dat muggen in huis komen 

Allereerst kun je natuurlijk het best voorkomen dat muggen in huis komen. Een hor of klamboe kan ook helpen om de beestjes buiten te houden.
Als ze toch binnen zijn lijkt het misschien tegen de natuur in maar je kunt het best ramen en deuren ‘s avonds en ‘s nachts zoveel mogelijk open houden. Vliegende insecten zoals muggen houden namelijk niet van tocht. Dat is ook de reden waarom ventilatoren ook een goede optie zijn om muggen uit je slaapkamer te weren.

Ook heel belangrijk is ervoor te zorgen dat je dakgoten schoon zijn. Muggen nestelen vaak in troebel en vies water. Door het goed schoon te houden voorkom je dat muggen er hun nestplaats van maken. Daags na een goede zomerse regenbui zul je daarom ook vaker last hebben van muggen.

(Tip) Buienradar heeft zelfs een speciale muggenradar waarop je bij kunt houden wanneer er bij jou in de buurt een verhoogde kans op muggen is.

Wat kun je doen om te zorgen dat de muggen je niet prikken?

Als de muggen dan toch in je kamer zijn kun je het best ervoor proberen te zorgen dat de muggen je niet prikken. Dat kan natuurlijk zoals zojuist aangegeven met een ventilator of klamboe. Maar er zijn nog meer opties:

  • DEET
    DEET of muggenspray is misschien wel het meest effectieve middel tegen muggenbeten. Waar je jouw lichaam insmeert met deze middelen word je niet geprikt, maar de plekken die je niet insmeert zijn nog steeds goed bereikbaar voor de muggen.
  • Muggenlamp
    Een andere effectieve manier om muggenbeten tegen te gaan is een muggenlamp. Deze zijn er verschillende soorten en maten. Een muggenlamp maakt gebruik van blauw UV licht. Het blauwe licht van een insectenlamp trekt de muggen aan. Wanneer de mug in de lamp komt elektrocuteert het rooster het beestje. 
  • Muggen Repeller
    Je kunt de muggen ook verjagen met geluid. Dit kan met een muggenrepeller. De repeller steek je in het stopcontact. Het bootst het geluid van een mannetjes mug na. Hierdoor wordt de vrouwtjes mug (vrouwtjes zijn degene die steken) geweerd uit de ruimte. Mensen of huisdieren ervaren geen hinder van het geluid. 

Wanneer je alle bovenstaande tips opvolgt hoef je nooit meer 's nachts achter zo'n vervelende mug aan te jagen.

 

Willem-Johan | Macrovet

Willem-Johan | Macrovet