Blog berichten

Welke vervangingslamp voor mijn vliegenlamp

Geschreven op 2 mei 2019 / Categorie: Algemeen, Info over ongediertebestrijding

Voor een optimaal resultaat  van je vliegenvanger dien je de lamp eens per jaar te vervangen. Dit doordat de UV-lampen door de branduren steeds minder sterk licht uitstralen. De effectiviteit van de lamp zal dalen na ongeveer 6000 branduren.
Het is dan ook aan te raden om 1 keer per jaar een vervangingslamp te gebruiken.

Aantrekkingskracht van de vliegenlamp

Helaas kun je op het oog niet zien hoe fel de lamp schijnt. Het UV-licht dat de insecten aantrekt is namelijk voor mensen niet zichtbaar. Na de periode van 6000 branduren is de uitstraling van het Ultra Violette licht, wat voor de aantrekking van de vliegen zorgt, met ongeveer 30% afgenomen.

Vervang je vliegenlamp voor de zomer

Bij een gemiddeld gebruik van zes maanden per jaar wordt zodoende aangeraden om eens per jaar een losse vliegenlampen te bestellen. Het is aan te raden om de UV-lamp zo kort mogelijk voor de zomer te vervangen. Dit omdat dan de hoeveelheid insecten het hoogst is. De beste maanden om de lamp te vervangen zijn de maanden maart en aprilvliegenlamp meten.

 

Hoe kies ik de juiste vervangingslamp voor mijn vliegenlamp

Bij de keuze welke vervangingslamp in jouw vliegenlamp past is het belangrijk je oude vliegenlamp goed op te meten. Meet daarbij ook de contactpinnetjes mee. Ook is de wattage erg belangrijk. Let dus op Wattage, Lengte en de dikte van de lamp. Hieronder hebben we een klein overzicht gemaakt met alle belangrijke eigenschappen van onze reservelampen.

Wattage

6 Watt

8 Watt

15 Watt

15 Watt

15 Watt

15 Watt

15 Watt

40 Watt

18 Watt

18 Watt

Lengte

22,5 cm

30 cm

30 cm

30 cm

45 cm

45 cm

45 cm

60 cm

60 cm

60 cm

Dikte

1,57 cm

1,57 cm

1,57 cm

1.57 cm

2,6 cm

2,6 cm

2,6 cm

3.75 cm

3.75 cm

3.75 cm

 

Voor een goed overzicht kun je dit tabel het best bekijken op een pc, tablet of laptop.
Deze tabel bevat alleen rechte vliegenlampen. Zit jouw afmeting er niet bij of heeft jouw vliegenlamp een andere vorm neem dan contact met ons op.

Vliegenlamp met of zonder splinterhoes

Zoals je in het overzicht ziet zijn de meeste reservelampen te krijgen als versie met en zonder splinterhoes. Lampen met splinterhoes zijn splintervrij. Dat wil zeggen dat er een externe plastic coating op de lampen is aangebracht. Bij een toevallige breuk houd deze coating glasdeeltjes en fosforpoeder bij elkaar. Zo wordt voorkomen dat overal glas komt te liggen. Lampen met een splinterhoes beschermen als het ware goederen en personeel.

 

Willem-Johan | Macrovet

Willem-Johan | Macrovet