Blog berichten

Zelf ongedierte bestrijden?

Geschreven op 4 februari 2015 / Categorie: Info over ongediertebestrijding

Ja, het is heel goed mogelijk om ongedierte zelf te bestrijden in huis, de tuin, de stal of bij uw bedrijf. Als u er op tijd bij bent wordt het geen plaag en de ongedierte zal snel verdwijnen. Laat uw huis en tuin een fijne plaats voor uw gezin zijn tijdens elk seizoen van het jaar en laat ongedierte geen kans bieden hier bij te komen.

zelf ongedierte bestrijden

Ongedierte overlast

Ongedierte kan voor veel overlast zorgen. Zo kunnen deze ongewenste diertjes van alles stukmaken. Maar ook ziekten overbrengen op de mens, uw eten en huisdieren. Bestrijdt ongedierte dan ook zo snel mogelijk om nog erger te voorkomen.

Soorten ongedierte in huis

In uw huis of bedrijf kunt u ongewenste knaagdieren zoals verschillende soorten muizen en ratten tegenkomen. Kruipende insecten als vlooien, spinnen, mieren, kakkerlakken, bedwantsen en vliegende insecten zoals vliegen, muggen, wespen en motten. Ook kunt u houtworm en boktor aantreffen in huis.

Ongedierte buiten

Niet alleen in huis kunt u zelf ongedierte bestrijden, ook buiten in de tuin of op het land kunt u aan de gang met ongediertebestrijding. In de tuin kunt u onder meer vliegen, muggen, wespen, mieren, mollen, slakken aantreffen. Op het land kunt u muizen, ratten aantreffen en vogeloverlast hebben.

Tips tegen ongedierte

Met verschillende professionele bestrijdingsproducten kunt u aan de gang met ongediertebestrijding. Op onze pagina ongediertebestrijding kunt u zelf aangeven welk ongedierte u wilt bestrijden en dan ziet u vanzelf welk product u het beste kunt gebruiken.

Het liefst wilt u natuurlijk ongedierte voorkomen in huis. Een aantal tips:

- Berg voedsel altijd goed op, goed verpakken
- Bewaar afval in goed afsluitbare bakken totdat de vuilniswagen komt
- Dicht naden en kieren, scherm luchtgaten af met speciale rvs afdichtingsnet, zorg wel voor voldoende ventilatie in huis
- Plaats horren voor ramen en deuren
- Vermijd vocht in huis
- Bij een wespennest altijd een professionele bestrijder inhuren.

Marloes van der Sar

Marloes van der Sar