Blog berichten

Zo voorkom je dat muggen tijdens je slaap prikken

Geschreven op 5 juni 2018 / Categorie: Info over ongediertebestrijding, Tips

Muggen, net als de meeste andere insecten kom je ze vaker tegen wanneer de temperaturen stijgen. In je tuin, in je huis en misschien wel de vervelendste plek om een mug tegen te komen: je slaapkamer. Je vind de beestjes overal. Ze zoemen rond je hoofd en als je pech hebt prikken ze je ook nog eens.

Alleen vrouwelijke muggen steken

Maar wist je dat alleen vrouwelijke muggen bijten? Ze doen dit omdat ze de eiwitten uit het bloed nodig hebben voor de ontwikkeling van hun eitjes. Mannelijke muggen slurpen geen bloed, zij overleven op de nectar van bloemen.

Muggen in de slaapkamer

Muggen voelen zich aangetrokken tot een bepaalde lichaamsgeur. Als je alleen slaapt ben je vrijwel altijd de pineut. Slaap je echter met je partner dan kun je gespaard worden. Dit gebeurt als de mug de lichaamsgeur van je partner fijner vind.

Voorkomen dat muggen je prikken

Speel je liever geen muggenroulette dan hebben we een aantal slimme tips om te voorkomen dat de insecten je prikken.

- Anti-muggenspray
Hier denk je uiteraard het eerste aan. Anti-muggenspray. Nadeel van dit chemische middel, zoals DEET, is dat ze alleen werken op de plaatsen die je ermee inspuit of insmeert.

- Hor of klamboe
Het makkelijkst is natuurlijk om ramen en deuren dicht te houden. Maar een beetje ventilatie, vooral als het warm is, is ook geen overbodige luxe. Een hor voor je raam of bijvoorbeeld een klamboe kunnen je beschermen tegen muggenbeten.

- Muggenlamp
Muggenlampen zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Deze gebruiken doorgaans geen gifstoffen. De muggenlamp maakt gebruik van blauw UV licht. Het blauwe licht van een insectenlamp trekt allerlei insecten aan, dus ook muggen. Het rooster van zo’n lamp elektrocuteert de onwenselijke gasten zodra ze in de buurt komen van het rooster.
Voor in de slaapkamer kun je bijvoorbeeld kiezen voor een kleine muggenlamp die je zo in het stopcontact prikt. Maar er zijn ook grotere en meer geavanceerde muggenvangers.

-  Muggen Repeller
Dit is een apparaatje die je zo in het stopcontact steekt. De Repeller werkt door het nabootsen van het geluid van een mannetjes mug. Vervolgens zal de vrouwtjes mug geweerd worden uit de ruimte. Het geluid is niet schadelijk voor mensen of huisdieren. Bovendien heeft deze muggenverjager een volumeknop zodat u hem naar wens kan instellen!

- Ventilator
Muggen houden niet van tocht en dus ook niet van de luchtstroom van bijvoorbeeld een ventilator of airco.

.

Willem-Johan | Macrovet

Willem-Johan | Macrovet