9.4 / 10Klantbeoordelingen

Kippenapotheek

Zieke kippen Met de juiste middelen kan een zieke kip weer snel opknappen. Ook voor het voorkomen van kippenziekten kun je goed gebruik maken van kip…
Lees meer

Zieke kippen

Met de juiste middelen kan een zieke kip weer snel opknappen. Ook voor het voorkomen van kippenziekten kun je goed gebruik maken van kippen medicijnen. Lees hieronder voor welke kippenziekten je welke geneesmiddelen kan inzetten.

Behandelen van kippenziekten

Tegen kippen snot

Wanneer je kip snottert en kucht, waterige ogen heeft en moeite heeft met ademhalen bestaat er een grote kans dat hij de snotziekte heeft. Ook herken je kippensnot door ontstekingen in de neusholte, de oogholte, de oogvliezen en de longen. Kippen snot is zeer besmettelijk en duurt meestal 2 tot 3 weken. Kippensnot en andere ademhalingsproblemen is te behandelen met Koudijs Bronchi Block vloeibaar 500ml, het alternatief voor Ornipar.

Tegen bloedluis

Bloedluis of rode vogelmijt bij kippen of vogels kan voor veel ellende zorgen, want ze verspreiden zich razendsnel en ze leven van bloed. Bloedluizen zijn relatief makkelijk te bestrijden met krachtige middelen tegen bloedluis, met behandeling van de omgeving, met name de kieren en gaatjes. Meer informatie over bloedluis en producten te vinden in de categorie Bloedluis- & Insectenbestrijding.

Tegen wormen

De symptomen van wormen in darmen bij kippen zijn onder meer: waterige mest, wisselende eetlust en gewichtsafname. Spoelwormen en haarwormen zijn de meest voorkomende worminfecties bij kippen. Wormen komen het meest in de zomer voor omdat de eitjes en larven sneller groeien bij warm en vochtig weer. Een wormbesmetting bij een kip komt binnen via besmette ontlasting van nieuw gekochte kippen of wilde vogels die rond het kippenhok verblijven.

Tegen het bestrijden van worminfecties van spoelwormen of haarwormen gebruikt je een anti-wormmiddel voor onder andere kippen.

Tegen verenpikken

Een kip gaat veren pikken bij andere kippen uit verveling. Verenpikken komt niet voor in de vrije natuur maar bij kippen die door mensen gehouden worden. Het gaat om een gedragsprobleem waarbij de ene kip de andere kip aanvalt en de veren eruit pikt en trekt. Bij de aangevallen kip zorgt dit voor veel pijn, verwondingen (tot bloedens aan toe) en uitval. Zorg met het bestrijdingsmiddel Beaphar 404 Vogelspray ervoor dat verenpikken gestopt wordt!

Tekort aan vitamines en mineralen

Ook hoogwaardige vitaminen en mineralen die nodig zijn bij een vitaminegebrek vind je in ons assortiment. Voor het verbeteren van de weerstand van de kip, zwakke kippen worden weer top!

Merken

Onze kippen medicijnen zijn allemaal van kwaliteitsmerken zoals Koudijs, Beaphar, Luxan en BSI.

Wij helpen je graag het juiste medicijn te vinden voor de ziekte die jouw kip heeft. Bestel vandaag nog het juiste kippen medicijn!