Delvotest melktest T 100st

  • 4 x 25 stuks melktest ampullen
  • Gekoeld verzonden
  • Altijd meest verse HB datum
 
209,-
Nog 10+ in voorraad
Prijs excl. BTW:172,73

DelvoTest T melktest 100 pipetten

Delvotest® T van DSM Food Specialties is door QLIP, de partner voor kwaliteitsborging in agrofood, verkozen als de nationale referentietest voor de detectie van antibioticaresiduen in melk. Deze breedspectrum microbiële test werd verkozen vanwege de hoge gevoeligheid en de betrouwbaarheid. De test voldoet aan de wet- en regelgeving in de Nederlandse zuivelsector die melk van uitstekende kwaliteit in de hele zuivelketen garandeert, van zuivelboer tot consument

DelvoTest

Delvotest® T is een breedspectrumtest die diverse antibiotica op of onder de Europese MRL's identificeert met een hogere gevoeligheid voor tetracyclines dan andere microbiële screeningtesten. QLIP heeft niet alleen voor Delvotest® T gekozen omdat hiermee als beste het beoogde detectieniveau wordt bereikt, maar ook vanwege de robuuste prestaties en consistente resultaten.

De Delvotest is een standaard diffusietest waarmee resten van antibacteriële stoffen, zoals antibiotica en sulfonamiden, in melk gedetecteerd kunnen worden. De test bestaat uit ampullen die een vast agarmedium bevatten. Als melk zonder antibiotica aan de testampullen wordt toegevoegd zal er ontkieming en groei van de bacteriën plaatsvinden. Dit veroorzaakt een kleurverandering: van paars naar geel. Als melk een te grote hoeveelheid antibiotica bevat vindt er geen groei van de bacteriën in de ampul plaats: de kleur blijft paars. Op deze manier is snel en gemakkelijk te beoordelen of melk een te hoge concentratie antibiotica bevat.

Hoe gebruik je de Delvomelktest:

0,1 ml vanuit het melkmonster met de pipet in het ampul spuiten. Plaats de ampul in de incubator bij 64°C gedurende 3 uur en 15 minuten

Bewaar de ampullen op een donkere, koele plaats tussen 4°C en 15°C.

  • Met een hogere gevoeligheid voor tetracyclines dan andere microbiële screeningtesten.
  • Doseerspuitje met 25 wegwerppipetjes voor monstername.
  • Opsporen van antibiotica en sulfonamiden in melk.
  • Resultaat is gemakkelijk af te lezen door kleurverandering van de gel in de ampul.
  • Testen zijn alleen betrouwbaar als deze donker en gekoeld bewaard worden.
Advies nodig?

Bij vragen over een product staan wij u graag persoonlijk te woord!

Bel 0222 761770 voor onze klantenservice, of stuur een bericht via:
men
Productbeoordelingen Delvotest melktest T 100st

Kwaliteit

Beste kwaliteit van staaltjes om melk te testen.

Datum: 11 februari 2021 Door: Christine

Dezelfde test als de zuivel.

Dit is de test die ook de zuivelfabrieken en Qlip gebruiken. Er zijn andere op de markt, maar ik gebruik graag dezelfde als de controlerende instanties. Voorkomt meningsverschillen.

Datum: 27 september 2016 Door: johan

Specificaties Delvotest melktest T 100st

  • Artikelnummer403314
  • EAN Code8717344819800