Artrose hond

Artrose is een pijnlijke gewrichtsaandoening welke zowel bij mensen als dieren voorkomt. Artrose bij honden is een gewrichtsslijtage waarbij het kraakbeen slechter wordt en alle bewegingen van de gewrichten pijn doen. Er kunnen verschillende oorzaken ten grondslag liggen bij artrose. Artrose kan ontstaan zijn door een...

Ervaar meer over Artrose hond
1 artikel(en)
meer informatie
  • Siroop voor hond & kat
  • Gezond houden van kraakbeen
  • Ondersteund smering van gewricht
20,95
Nog 10+ in voorraad
1 artikel(en)

Artrose hond

Artrose is een pijnlijke gewrichtsaandoening welke zowel bij mensen als dieren voorkomt. Artrose bij honden is een gewrichtsslijtage waarbij het kraakbeen slechter wordt en alle bewegingen van de gewrichten pijn doen. Er kunnen verschillende oorzaken ten grondslag liggen bij artrose. Artrose kan ontstaan zijn door een erfelijke afwijking (heupdysplasie), na beschadiging opgelopen door trauma, overbelasting van de gewrichten bij verkeerde beweging of overgewicht of een ontsteking aan de gewrichten (artritis).

Hoe herkent u artrose bij uw hond?

Bij gewrichtsproblemen zijn er een aantal symptomen die u bij uw hond kunt waarnemen, te weten:

  • moeite met opstaan na het slapen of rusten
  • bij het uitlaten gauw moe wordt en minder soepel loopt, soms zelfs stil blijft staan of gaat liggen
  • janken bij het aanraken van betreffende gewrichten
  • niet graag trappen loopt.

Behandeling hond met artrose

Zodra artrose is geconstateerd is het niet meer te genezen. Wel kan het slijtageproces vertraagd worden en de pijn behandeld worden. Naast bewegen kunnen voedingssupplementen de gewrichten ondersteunen. Meerdere korte wandelingen per dag maken en zwemmen zijn goede bewegingstips. Daarnaast kunt u medicatie in de vorm van voedingssupplementen aanbieden die glucosamine en chondroïtine bevatten, zoals Pharmox gewricht. Glucosamine bevat een aantal goede bestandsdelen wat de aanmaak van gewrichtskraakbeen bevorderd en zodoende de artrose klachten verminderd worden.

Tips bij voorkomen artrose hond

Zorg dat uw hond niet te zwaar wordt, door teveel lichaamsgewicht kunnen de gewrichten gaan slijten vanwege overmatige belasting. Een puppy, die nog in de groei is, niet teveel laten bewegen. Teveel beweging kan er namelijk voor zorgen dat de gewrichten en botten zich niet goed kunnen ontwikkelen.