Trimschaar Oster Pet

Wat is de perfecte trimschaar voor jou?

Macrovet beschikt over een compleet assortiment met honden trimscharen. De perfecte trimschaar voor jou zit er gegarandeerd tussen! Wanneer je er zelf niet uitkomt, staat ons team klaar om je vraag telefonisch, via de chat of per e-mail te beantwoorden.

De...

Ervaar meer over Trimschaar Oster Pet
 
1 artikel(en)
meer informatie
 • Hoge kwaliteit rvs
 • veilig knippen
 • Fijne houvast
12,95
Nog 100+ in voorraad
1 artikel(en)

Trimschaar Oster Pet

Wat is de perfecte trimschaar voor jou?

Macrovet beschikt over een compleet assortiment met honden trimscharen. De perfecte trimschaar voor jou zit er gegarandeerd tussen! Wanneer je er zelf niet uitkomt, staat ons team klaar om je vraag telefonisch, via de chat of per e-mail te beantwoorden.

De trimscharen zijn van uitstekende kwaliteit. Ze zijn gemaakt van de hardste staalsoorten zoals titanium. Kies voor de hondenschaar modellen van Macrovet wanneer je op zoek bent naar een goede trimschaar. Zelfs voor de moeilijkste vachten.

Waarom een trimschaar?

De voordelen van trimmen zijn bijvoorbeeld dat het makkelijk te onderhouden is en je hond er altijd verzorgt en netjes bijloopt.

Wanneer de keuze is gemaakt om te werken met een trimschaar in plaats van een (trim)tondeuse of in combinatie, is het nu tijd om de perfecte trimschaar voor jou te vinden!

Je kan kiezen om een trimschaar alleen te gebruiken voor de detailpunten en het precisiewerk zoals de oortjes of pootjes, alleen de vacht uit te dunnen of om je hele hond te trimmen en te modelleren.

Welke soorten trimscharen zijn er?

 • Rechte trimschaar
  De rechte trimschaar wordt het meest gebruikt, dit omdat de rechte trimschaar vrij veel gebruikt wordt voor het knippen van krulvachten en om te modelleren. Deze zijn er met scherpe en stompe punt; de stompe punt raden we aan als je een beginner bent.

 • Gebogen trimschaar
  De gebogen trimschaar is erg handig voor het gemakkelijk trimmen van ronde delen, zoals de kop of het achterwerk, zodat hier geen viezigheid achter blijft. Deze zijn er met scherpe en stompe punt; de stompe punt raden we aan als je een beginner bent. Het potenschaartje is voor het knippen van het precisie werk rondom de pootjes van de hond. Deze hondenschaar is vaak met een stompe punt.

 • Effileerschaar
  De effileerschaar, ook wel uitdunschaar genoemd wordt voor meerdere doelen gebruikt. Je kunt met de honden effileerschaar uitdunnen (vandaar de naam uitdunschaar), lagen netjes in elkaar laten verdwijnen en modelleren. Hieronder staan wat voorbeelden.

  De dubbele effileerschaar heeft aan 2 kanten van de snijbladen tanden. Deze schaar is bedoeld om zware vachten uit te dunnen op een manier dat je niet te veel haar weg haalt. Deze effileerschaar kan ook gebruikt worden om de oren, hoofd en staart bij te knippen. Deze wordt vooral gebruikt door ervaren mensen.

  De enkele effileerschaar heeft aan 1 kant van de snijbladen tanden. Deze schaar is bedoeld om te modelleren en een mooie overloop te creëren tussen korte en lange haren. Deze wordt vaak gebruikt door mensen die nog niet veel ervaring hebben..

Welke trimschaar heb jij nodig?

Om erachter te komen welke trimschaar perfect voor jou is, gaan we een paar punten na. -Wat wil je ermee doen?

- Wat voor hond heb je?
- Ben je links- of rechtshandig?
- Is het voor professioneel gebruik?
- Wat wil je er maximaal voor uitgeven?


Wat wil je met de trimschaar doen?

Ga jij je hele hond trimmen, alleen zijn vacht uitdunnen of gebruik jij de combinatie van tondeuse en trimschaar, voor precisiewerk?

Wanneer je je hele hond gaat trimmen, modelleren en uitdunnen kan je het best meerdere hondenscharen gebruiken.

Voor het uitdunnen van de vacht gebruik je een effileerschaar. Je hebt een enkele en dubbele effileerschaar. Een enkele effileerschaar is meer bedoeld om te modelleren en verschillende lagen vacht mooi in elkaar over te laten lopen. Een dubbele effileerschaar is bedoeld om zware vachten mee uit te dunnen en detailpunten zoals oortjes en pootjes te trimmen.

Wat voor hond heb je?

De grootte van je hond is een belangrijke factor als je de perfecte trimschaar wilt aanschaffen.

Wanneer je een kleine hond hebt of kleine delen wilt trimmen kan je het beste voor een kort blad kiezen. Met een kort blad kom je gemakkelijker bij de detailpunten van je hond. Zoals de ogen, oren etc.

Wanneer je een grote hond hebt of grote delen wilt trimmen kan je beter voor een lang blad kiezen. Ook is het handiger om voor een lang blad te kiezen als je een hond wilt trimmen die een krulvacht heeft.

Een linkshandige of rechtshandige trimschaar?

Of je links- of rechtshandig bent speelt een grote rol in het kiezen van jouw perfecte trimschaar. Als je hier de verkeerde keuze in maakt, kan je al snel last krijgen van je handen, wanneer je de trimschaar gebruikt.

Op Macrovet staat er al in de titel of beschrijving of de trimschaar voor links- of rechtshandigen is, let daar goed op tijdens het uitzoeken van jouw trimschaar.

Is het voor professioneel gebruik?

Als het voor professioneel gebruik is, is het belangrijk dat je goed op de kwaliteit van het metaal let. Het is ook verstandig om meerdere trimscharen aan te schaffen in verband met onderhoud.

Een trimschaar van hard metaal is het best, dat is qua gewicht de lichtere keuze en houdt op lange termijn fijner vast, ook zijn de messen scherper en minder snel beschadigd. Hard metaal heeft het minste onderhoud nodig en scheelt dus ook veel tijd.

Als het om hobbymatig of incidenteel gebruik gaat, is het beter om met een veilige keuze te beginnen en dan ook een trimschaartje met een stompe punt aan te schaffen. Alsnog is het aan te raden om hard metaal te kiezen, dit houdt in het algemeen veel beter vast.

Waar zijn de prijzen op gebaseerd?

De prijzen van de scharen zijn gebaseerd op de kwaliteit van het metaal dat er gebruikt wordt.

Goedkope trimscharen zijn vaak gemaakt van goedkoop en zacht metaal. Zacht metaal is zwaarder en houdt dus minder comfortabel vast, dit zou bij lang gebruik vervelend kunnen worden en zelfs pijn gaan doen. Zacht metaal is ook duurder in het onderhoud, deze trimscharen moeten vaker worden geslepen. Het kost dus meer tijd en geld, in onderhoud, om een honden trimschaar van zacht metaal te kopen.

Duurdere trimscharen zijn gemaakt van duurder en hard metaal. Hard metaal is lichter dan zacht metaal en houdt daarom een stuk prettiger vast. De trimscharen van hard metaal hoeven ook minder vaak geslepen te worden, hard metaal beschadigd minder snel. Ze hebben dus minder onderhoud nodig, dit scheelt tijd en kosten qua onderhoud.

Wil je toch liever scheren in plaats van knippen? Bekijk dan hier ons assortiment tondeuses voor een goede hondentondeuse.


De geschiedenis van Oster® begint in 1924 toen de heer John Oster een kans zag in de tondeuse markt. Het nieuwe product was een motor aangedreven tondeuse voor honden. Al snel werd The John Oster Manufacturing Company een fabrikant voor professionals in de verzorging industrie. Macrovet verkoopt ​​een volledige lijn van Oster tondeuses, Oster onderdelen Oster borstels en Oster shampoos.

Oster Pet vachtverzorging

Niets dan het beste voor de vachtverzorging van uw hond en kat. De producten van Oster Pet voor de vacht staan voor degelijke, professionele kwaliteit. Alles wat u voor de hondenvacht nodig heeft vindt u hier. De uitgebreide Premium collectie borstels en kammen staan voor kwaliteit, optimale afwerking en goede,degelijke handgreep. Voor het verzorgen van de nagels van honden heeft Oster nagelverzorgingsproducten. Voor het wassen van honden is het belangrijk om een speciale hondenshampoo te gebruiken die de hondenvacht en -huid goed beschermt en niet irriteert.