Ontwormen hond

Op dit moment kan uw hond wormen hebben. Voorkom en bestrijdt wormen door uw hond regelmatig te ontwormen met een wormenkuur. U heeft toch ook alles voor de gezondheid van uw hond over? Lees hier alles over het ontstaan van wormen bij honden, de klachten die honden kunnen krijgen en welke producten te...

Ervaar meer over Ontworming hond Beaphar
2 artikel(en)
meer informatie
 • Breedspectrum ontwormingsmiddel
 • Ontworming hond
 • Voor diverse gewichten
Va. 9,95
In voorraad
meer informatie
 • Complete ontwormingsmiddel
 • Vanaf 5 maanden leeftijd
 • Eenvoudig te doseren
Va. 12,95
In voorraad
2 artikel(en)

Ontworming hond Beaphar

Op dit moment kan uw hond wormen hebben. Voorkom en bestrijdt wormen door uw hond regelmatig te ontwormen met een wormenkuur. U heeft toch ook alles voor de gezondheid van uw hond over? Lees hier alles over het ontstaan van wormen bij honden, de klachten die honden kunnen krijgen en welke producten te gebruiken.

Hoe komen honden aan wormen?

Honden kunnen op verschillende manieren besmet raken met wormen. Als ze buiten lopen in de tuin of het park en aan het rondsnuffelen zijn, dan kunnen de honden eitjes van de wormen binnenkrijgen. Wormen kunnen overgebracht worden door andere (huis)dieren of vlooien. Puppy`s kunnen al in de baarmoeder besmet raken maar ook via de moedermelk. De meeste voorkomende wormen zijn spoelwormen en lintwormen.

Ook voor de mens kunnen wormen bij de hond besmettingsgevaar opleveren. Vooral bij kinderen omdat zij vaak spelen in de zandbak of op de grond waar besmette hondenuitwerpselen liggen.

Symptomen wormen hond

Het is zeer belangrijk om te ontwormen omdat een wormbesmetting invloed kan hebben op de algehele gezondheid van de hond. Vaak worden wormen niets eens opgemerkt bij een hond dan gaat het om een laag aantal wormen. Toch heeft de hond dan al een infectie opgelopen. Bij een ernstige vorm kunnen er verschillende symptomen bij uw hond te zien zijn.

Aantoonbare klachten bij uw hond kunnen zijn:

 • braken
 • bloedarmoede
 • doffe vacht
 • verstopping
 • dikke, opgezette `wormbuik`
 • gewichtsverlies
 • diarree (met bloed).

Hoe vaak hond ontwormen?

Puppy`s zijn dus zeer gevoelig voor wormen. Het ontwormen van een pup moet dan ook, vooral in de eerste weken, regelmatig gebeuren. Begin bij een pup met een ontwormen schema als ze 2 weken oud zijn, vervolgens bij 4,6 en 8 weken. Daarna maandelijks totdat ze een half jaar oud zijn. Daarna mag u gaan ontwormen volgens de algemene richtlijn bij honden. Bij honden wordt geadviseerd om 1x per kwartaal, dus 4x per jaar, te ontwormen.

Tips om wormen te voorkomen

Naast het regelmatig ontwormen is het belangrijk dat u vlooien bestrijdt om te voorkomen dat uw hond via vlooien een lintwormbesmetting oploopt. Belangrijk is het ook om ontlasting van uw hond op te ruimen om verspreiding van wormen te voorkomen. Dek zandbakken af en was regelmatig uw handen om besmetting bij uzelf of kinderen te voorkomen.

Soorten ontwormingsmiddel hond

U kunt honden ontwormen met ontwormingspasta, ontwormingstabletten of granulaat. In tabletvorm kunt u bijvoorbeeld Milbemax hond, Zipyran ontwormingskuur of Beaphar wormmiddel gebruiken. Van het merk Mansonil bestaat mansonil pasta. Beaphar Wormgranulaat is een granulaat welke door de fijne korrelvorm makkelijk door het voer te mengen is.


Beaphar is een Nederlandse fabrikant van een uitgebreid assortiment van genees- en verzorgingsproducten voor huisdieren.