•  

EcoStyle BronchActive voor gezondere luchtwegen en meer eetlust

 

vanaf € 25,95

Productnaam

Prijs

Aantal

Ecostyle BronchActive 250ml

€ 25,95 Excl. BTW: € 24,48
Niet in vooraad

Ecostyle BronchActive voordeelverpakking 4 X 250ML

€ 103,80 € 89,50 Excl. BTW: € 84,43
Niet in vooraad

EcoStyle BronchActive voor gezondere luchtwegen en meer eetlust bij kalveren

Iedere veehouder herkend het wel: Kalfjes die maar niet lekker opgang willen komen, ze drinken slecht, zijn benauwd en aan de diarree als gevolg van een slechte spijsvertering. Het Nederlandse bedrijf EcoStyle, bekend van Pyrogenium en Colosan, heeft sinds 2010 een goed product op de markt gebracht genaamd EcoStyle BronchActive en wordt nu al jaren door veehouders met succes ingezet bij de opstart van pasgeboren kalveren met een gebrek aan eetlust, diarreeproblemen en een afname van vitaliteit.

BronchActive van Ecostyle is een vloeibaar aanvullend diervoeder voor kalveren voor gezonde luchtwegen en meer eetlust.

Doel van het product

BronchActive ondersteunt bij kalveren in de eerste levensweken een gezonde functie van de luchtwegen, reguleert de spijsvertering, stimuleert de (lever)stofwisseling en wekt de eetlust op. De eetlust neemt zichtbaar toe. BronchActive draagt bij aan twee belangrijke doelstellingen voor de melkveehouderij: preventieve gezondheidszorg en verlengen van de levensduur. Een maximale weerstand en vitaliteit van de kalveren in de eerste 6-8 levensweken zorgt voor robuuste dieren, ook op latere leeftijd.

Bekijk de ervaringen van 2 verschillende veehouders

Toepassing bij

 • Voorkomen en verminderen van luchtwegproblemen bij kalveren.
 • Verminderde eetlust en trage opstart
 • Stofwisselingsproblemen.

Gebruiksaanwijzing Ecostyle BronchActive

Dosering: Na de eerste 24 uur biestvoeding, tweemaal daags goed mengen in de melk en gedurende de gehele melkvoedingsperiode. Kan ook met ruwvoer worden vermengd. Zorg voor een goede verdeling.

Wijze van toediening: Inwendig gebruik.

Doeldieren: Kalf met een gewicht van 50 -75 kg dosering 1ml per dag, 0,5 ml per voedingsbeurt. Kalf met een gewicht van 75-150 kg dosering 1,4 ml per dag, 0,7 ml per voedingsbeurt.

Beschikbare verpakkingen

 • BronchActive 250ML - Geschikt voor de behandeling van 6 kalveren gedurende 6 weken - Gemiddelde kostprijs per kalf bij een dosering van 1ml/dag gedurende 6 weken € 0.69 excl. btw per week
 • BronchActive voordeelverpakking doos van 4 flessen van 250ML - Geschikt voor de behandeling van 24 kalveren gedurende 6 weken - Gemiddelde kostprijs per kalf bij een dosering van 1ml/dag gedurende 6 weken € 0.59 excl. btw per week

Belangrijk om te weten

  • Voorkom ontmengen van BronchActive in de melk. Meng de melk kort voordat de melk wordt verdeeld over de verschillende drinkemmers/drinkbakken.
  • BronchActive aan het eind van de melkbereiding toevoegen i.v.m. vervluchtiging van de etherische oliën.
  • BronchActive is niet geschikt voor toedienen via de drinkautomaat, maar kan desgewenst wel de eerste weken aan de kalveren in de eenlingboxen worden gevoerd.
  • BronchActive nooit in pure vorm toedienen.
   Bij een tijdelijke stop met BronchActive moeten kalveren opnieuw wennen aan de smaak (niet wenselijk).

Bijzonderheden

  • ondersteunt een gezonde functie van de luchtwegen
  • reguleert de spijsvertering
  • stimuleert de (lever)stofwisseling
  • wekt krachtig de eetlust op

Aanvullende informatie over Etherische Olieën

Etherische oliën kenmerken zich door hun ‘vluchtige’ karakter waardoor werkzame componenten zich zeer snel door het maagdarmkanaal kunnen verspreiden. De diverse werkzame ingrediënten hebben o.a. spasmolytische (krampstillende), secretolytische (slijmoplossende) eigenschappen en dragen daarmee bij aan de werking van BronchActive. BronchActive bevat ook componenten met een digestieve werking (o.a. verhoogde afgifte van enzymen uit pancreas en lever) en kan ook preventief worden ingezet. Overigens bezitten alle etherische oliën in BronchActive antibacteriële en antimycotische (schimmeldodende) eigenschappen. Met name het effect op grampositieve bacteriën is groot.

Let OP:

Zieke dieren blijven ondanks koorts hun eetlust behouden. Dit kan soms tot verwarring bij de diagnose leiden. Veehouders moeten hierop attent worden gemaakt en bij verdenking van ziekte actief temperaturen. Het behoud van eetlust is een voordeel bij de toepassing van medicijnen door de melk en bevordert daardoor het herstel.

Advies nodig?

Bij vragen over een product staan wij u graag persoonlijk te woord!

Bel 0222 761770 voor onze klantenservice, of stuur een bericht via:
men
Productbeoordelingen EcoStyle BronchActive voor gezondere luchtwegen en meer eetlust
Schrijf de eerste beoordeling

Specificaties EcoStyle BronchActive voor gezondere luchtwegen en meer eetlust

 • Artikelnummerbronchactive
 • FabrikantEcoStyle
 • KanaliseringVRIJ
 • DoeldierKalf
 • IndicatieVerminderde eetlust, luchtwegproblemen, diarree
 • DoseringKalf met een gewicht van 50 -75 kg dosering 1ml per dag, 0,5 ml per voedingsbeurt. Kalf met een gewicht van 75-150 kg dosering 1,4 ml per dag, 0,7 ml per voedingsbeurt.
 • ToedieningsvormOver het voer
   
Product vragen
Sort by ASC

Vraag:

Is BronchActive geschikt voor de drinkautomaat? Vraag gesteld door: EcoStyle op 2 sep. 2016 12:15:00

Antwoord:

Nee, echter is het advies dat BronchActive juist wel de eerste twee weken aan de kalveren in de eenlingboxen wordt gevoerd. Het eetlustopwekkende effect is zo groot, dat de overgang naar de groepshuisvesting gemakkelijker zal verlopen. BronchActive kan wel 1 op 3 verdund met een olie (lijnzaadolie) via de medicijndosator worden toegevoegd.

Antwoord gegeven door: Willem-Johan Bakker (Admin) op 2 sep. 2016 12:15:00

Vraag:

Werkt BronchActive ook tegen diarree, die bijvoorbeeld veroorzaakt wordt door crypto e.d.? Vraag gesteld door: EcoStyle op 2 sep. 2016 12:17:00

Antwoord:

Nee, BronchActive kan niet worden verkocht als een preventief middel tegen diarree. Maar BronchActive zorgt wel voor gezondere kalveren met een hogere weerstand. Hoe hoger de weerstand, des te minder vatbaar zijn de kalveren voor ziekten zoals diarree. En als de dieren toch ziek worden, herstellen ze vlotter met minder complicaties.

Antwoord gegeven door: Willem-Johan Bakker (Admin) op 2 sep. 2016 12:20:00

Vraag:

Kan BronchActive naast de normale medicatie worden verstrekt? Vraag gesteld door: EcoStyle op 2 sep. 2016 12:17:00

Antwoord:

Ja, er is geen interactie bekend met andere producten. BronchActive kan derhalve gelijktijdig met andere medicatie worden toegediend. Dit heeft geen invloed op de werking van BronchActive. Het product wordt in de vleeskalversector ook met andere medicatie gecombineerd.

Antwoord gegeven door: Willem-Johan Bakker (Admin) op 2 sep. 2016 12:21:00

Vraag:

Waarom moet je met BronchActive doorgaan tot de laatste melkgift? Vraag gesteld door: EcoStyle op 2 sep. 2016 12:18:00

Antwoord:

BronchActive wekt krachtig de eetlust op. Na de laatste melkvoeding behouden de kalveren nog enige tijd deze grote eetlust. De ervaring in de vleeskalversector leert dat overgangen in de voeding of huisvesting gemakkelijker verlopen als de eetlust tot de laatste melkvoeding wordt geactiveerd met BronchActive. En voor de lage kosten van ca. € 0,55 per kalf per week hoef je het niet te laten.

Antwoord gegeven door: Willem-Johan Bakker (Admin) op 2 sep. 2016 12:21:00

Vraag:

Kun je met BronchActive alleen maar starten vanaf de biest? Vraag gesteld door: EcoStyle op 2 sep. 2016 12:18:00

Antwoord:

Nee, BronchActive kan direct aan alle kalveren die melk krijgen worden verstrekt. Nieuw geboren kalveren krijgen vanaf de 2e levensdag BronchActive voor een optimale start.

Antwoord gegeven door: Willem-Johan Bakker (Admin) op 2 sep. 2016 12:22:00

Vraag:

Wordt BronchActive nog steeds in de vleeskalversector gebruikt? Vraag gesteld door: EcoStyle op 2 sep. 2016 12:19:00

Antwoord:

Ja, BronchActive is in de kalversector een van de weinige producten, waarmee preventief de longgezondheid kan worden verbeterd.

Antwoord gegeven door: Willem-Johan Bakker (Admin) op 2 sep. 2016 12:22:00

Vraag:

Als een kalf met BronchActive toch diarree krijgt, heeft ECOstyle dan nog een oplossing? Vraag gesteld door: EcoStyle op 2 sep. 2016 12:19:00

Antwoord:

Ja, <a title="Immulon" href="/ecostyle-immulon-injectie.html" target="_self">Immulon</a> is een krachtige weerstandbooster bij diarree en kan oraal worden toegediend (zie gebruiksaanwijzing). De cafeïne in Immulon wekt de eetlust op en activeert het maagdarmstelsel. Lachesis (slangengif) en Echinacea activeren krachtig het immuunsysteem. Het dier herstelt sneller. Tevens kan bij kalverdiaree uitstekend <a title="Biopect kalverdiarree" href="/biopect-kalverdiarree.html" target="_self">biopect</a> worden toegepast.

Antwoord gegeven door: Willem-Johan Bakker (Admin) op 2 sep. 2016 12:23:00